Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Fluffy meatballs with dates and rosewater, glazed with barbecue sauce

Ingredients

 

For the dough

  • 600 gr pork mince, Tou Hasapi
  • 1 small onion, grated
  • 1 clove garlic, finely grated
  • 1 tsp ginger, finely grated
  • 1 tsp ground cumin
  • 80 gr dates, finely chopped, Alesto
  • 3 tbsp mint, finely chopped
  • Salt, Kypari
  • Pepper, Kania
  • 2 eggs
  • 2 tbsp rosewater

For the garnish

  • Sesame seeds
  • Spring onions

Vegetable oil for frying, Vita d’or

 

 

Preparation

 

  1. Knead all the ingredients for the dough in a bowl and leave in the fridge for approximately half an hour.
  2. Then, shape the balls with your wet hands and fry in hot olive oil.
  3. Drain the meatballs on kitchen paper.
  4. Brush them with the barbecue sauce, sprinkle with the sesame seeds and spring onions and serve.

 

For the barbecue sauce:

  • 1 cup tomato ketchup, Kania
  • 2 tbsp mustard, WINAROM
  • 2 tbsp soy sauce, Vitasia
  • 1 tbsp brown sugar, Belbake

Preparation for the barbecue sauce:

  1. Put all the ingredients in a small saucepan and simmer for 5 minutes

 

Υλικά

 

Για τη ζύμη

  • 600γρ. χοιρινό κιμά, Του Χασάπη
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
  • 80γρ. φοινίκια, ψιλοκομμένα, Alesto
  • 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι , Kυπάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

Για τη γαρνιτούρα

  • Σουσάμι
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  2. Ακολούθως πλάστε με βρεγμένα χέρια τους κεφτέδες και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
  3. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας.
  4. Τέλος με ένα πινέλο αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου, πασπαλίστε με σουσάμι, κρεμμυδάκι φρέσκο και σερβίρετε.

 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 1 φλιτζ.κέτσαπ ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ.μουστάρδα, WINAROM
  • 2 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake

Παρασκευή για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και σιγοβράστε για 5 λεπτά

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X