Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Kifilla cinnamon buns

Ingredients for 32 pieces

  • 6 cups of all-purpose flour, sifted, Rivercote
  • A pinch of Himalayan salt, Deluxe
  • ½ cup margarine for Lent, melted, Vita D’or
  • 2 sachets yeast, Belbake
  • 2 tspsugar, Belbake
  • 2 cups tepid water

    For the filling

  • 1 cup margarine for Lent, melted Vita D’or
  • 8 tbspbrown sugar, Belbake
  • 1 cup raisins, Alesto
  • Ground cinnamon, Kania

    For the coating

  • 2 cups icing sugar diluted in 1 cup of water or honey, Glykanthi

    Preparation

  1. Put the flour and salt into a bowl.
  2. Add the margarine and combine thoroughly.
  3. Stir in the sugar and yeast.
  4. Gradually add the water and knead thoroughly until you have a soft dough.
  5. Cover the dough and leave to proof and rise for 30 minutes.
  6. Shape the dough into small balls.
  7. Roll out each ball into a long, narrow sheet of dough. Brush the sheets with melted margarine and sprinkle with sugar and cinnamon. Then put raisins along their lengths.
  8. Roll the dough up into a sausage shape, starting from the narrow end of the sheet.
  9. Roll it up like a snail and then flatten with your hands to form a pie shape.
  10. Repeat the process with all the dough balls.
  11. Put them on a baking tray lined with greaseproof paper and leave to rise a little
  12. Bake in a preheated oven at 180 °C for 20 minutes.
  13. When they have cooked, remove from the oven and leave to cool.
  14. Drizzle with sugar glaze or honey.

 Υλικά για 32 τεμάχια:

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη, Vita D’or
  • 2 φακελάκια μαγιά, Belbake
  • 2κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη Vita D’or
  • 8κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 φλιτζάνισταφιδάκια, Alesto
  • Κανέλα αλεσμένη, Kania

Για την επάλειψη

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι νερό ή μέλι, Γλυκάνθη

 


Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη καιδουλεύουμε το μίγμα καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
  7. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και τοποθετούμε κατά μήκος του τις σταφίδες.
  8. Τυλίγουμε το φύλλο σε χοντρά κορδόνια, ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου.
  9. Στη συνέχεια περιστρέφουμε το φύλλο μας ελικοειδώς, σαν σαλιγκάρι, και το πιέζουμε καλά, σε πιτούλα, με τα χέρια μας.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το ζυμάρι.
  11. Τοποθετούμε τα κίφιλλα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρά.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςΚελσίου για 20 λεπτά.
  13. Ότανψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  14. Τα περιχύνουμε με γλάσο ζάχαρης ή με μέλι
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X