Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Λαβράκι στον Ατμό με Σάλτσα Σόγιας, Τζίντζερ και φρέσκα Κρεμμυδάκια

Υλικά για 4 μέριδες:

Για το Λαβράκι:

  • Ολόκληρο φρέσκο Λαβράκι καθαρισμένο, “Fresh Fish Today”
  • 1 Καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες (σπιρτόξυλα)
  • 12 Λεπτές φέτες Τζίντζερ
  • 2 Ολόκληρα φρέσκα Κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. Λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa

 

Για την Σάλτσα:

  • 4 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ. Μαύρη Ζάχαρη, Belbake
  • 1 Αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. Τριμμένο Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. Τζίντζερ
  • ½ κ.γ. Ψιλοκομμένο Τσίλι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

 

 

Για την Γαρνιτούρα:

  • 1 Καυτερή Πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (σπιρτόξυλα)
  • 1 Ολόκληρο φρέσκο Κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Φύλλα Κόλιαντρου

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Για την Σάλτσα:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  3. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετείτε τη σάλτσα σε συνοδευτικά μπολ.

 

Για το Λαβράκι:

  1. Καθαρίστε καλά το ψάρι, ξεπλένοντάς το με κρύο νερό.
  2. Χαράξτε ελαφρά την κάθε πλευρά του ψαριού με κοφτερό μαχαίρι.
  3. Σε ένα πυρίμαχο πιάτο, τοποθετείστε τα κρεμμύδια, τη μισή ποσότητα του καρότου
    και τις 6 από τις 12 λεπτές φέτες τζίντζερ.
  4. Τοποθετείστε πάνω στα λαχανικά το καθαρισμένο ψάρι, και προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες τζίντζερ
    και το υπόλοιπο καρότο.
  5. Βάζετε νερό να ζεσταθεί σε μια ανοικτή κατσαρόλα που θα πρέπει να χωρά ολόκληρο το ψάρι μαζί με το πιάτο του.
    Το νερό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα.
  6. Περιχύστε το ψάρι που βρίσκεται στο πυρίμαχο πιάτο του μέσα στην κατσαρόλα, με το λευκό ξηρό κρασί.
  7. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το σκέπασμά της ή με ένα λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και αφήστε να βράσει για 15 -20 λεπτά.
  8. Αφού ψηθεί, βγάλτε με προσοχή το πιάτο από την κατσαρόλα και αφαιρέστε το περιττό νερό.
  9. Περιχύστε το Λαβράκι με τη σάλτσα σόγιας.
  10. Γαρνίρετε με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα φύλλα κόλιαντρου.

Ingredients for 4 portions:

For the sea bass:

  • 1 whole fresh sea bass, cleaned, “Fresh Fish Today”
  • 1 carrot, cut into thin strips
  • 12 thin slices of ginger
  • 2 whole spring onions, cut into thin strips
  • 2 tbsp dry white wine, Cimarosa

 

For the sauce:

 

  • 4 tbsp soy sauce, Vitasia
  • 1 tbsp brown sugar, Belbake
  • 1 cucumber, sliced thinly
  • 1 tsp crushed garlic
  • 1 tsp sesame seed oil
  • 1 tsp ginger
  • ½ tsp chilli pepper, finely chopped
  • Freshly-ground black pepper

 

 

For the garnish:

  • 1 chilli pepper, cut into thin strips
  • 1 whole spring onion, cut into thin strips
  • Coriander leaves

 

PREPARATION

 

For the sauce:

  1. Put all the ingredients in a small frying pan and cook at a medium heat, until the sugar has dissolved.
  2. Remove from the heat and put onto a serving dish.

 

For the sea bass:

  1. Clean the fish thoroughly and rinse in cold water. With a sharp knife, make a light incision on each side of the fish.
  2. Put the onions, half the carrot and 6 of the 12 slices of ginger in an ovenproof dish.
  3. Place the fish on top of this along with the remaining ginger slices and the rest of the carrot.
  4. Heat some water in a large saucepan (it must be big enough to fit the whole fish and the plate).
    The water must reach the rim of the plate but not run into it.
  5. Put the clean fish on an ovenproof dish and pour the dry white wine over it.
  6. Cover the saucepan with a lid or with greaseproof paper and aluminium foil and leave to cook for 15 -20 minutes.
  7. When it has cooked, remove the plate from the ovenproof dish and remove any excess water.
  8. Drizzle the soy sauce over the sea bass.
  9. Garnish with chilli pepper, spring onions and coriander leaves.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X