Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Μυδοπίλαφο

Υλικά για 2-4 μερίδες
  • 200γρ. ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης, TERRANEA
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδo, Εὖ
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 500γρ. ζεστό νερό
  • 250γρ. κατεψυγμένα μύδια, Ocean Sea
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Συνοδευτικά

  • Λεμόνι κομμένο σε τέταρτα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Αφήστε τα κατεψυγμένα μύδια να ξεπαγώσουν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ξεπλένετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και αφήστε το σε κόσκινο για να στραγγίσει καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις πιπεριές για ένα λεπτό.
  4. Ακολούθως, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε ξανά για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε το ζεστό νερό, τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  6. Κοχλάστε και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
  8. Αφήστε σκεπασμένο για ακόμη 5 λεπτά.
  9. Τέλος, πριν από το σερβίρισμα προσθέστε μέσα τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X