Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Ντοματοκεφτέδες με Ινδική σάλτσα τσάτνεϊ

Υλικά για 20 κεφτεδάκια

  • 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, Belbake
  • 10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Rivercote
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D’or

 

 

Για το τσάτνεϊ

  • κόκκινο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. (100γρ) μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζ. (60γρ) σταφίδες ψιλοκομμένες, Alesto
  • ¼ φλιτζ. (60γρ) ξίδι, Pason
  • 2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη, Kania
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τους κεφτέδες

  1. Πλένετε τις ντομάτες και τις τρίβετε σε ένα μπολ με τη χονδρή πλευρά του τρίφτη. Στο ίδιο μπολ τρίβετε και το κρεμμύδι. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά τα υγρά τους. Για καλύτερο αποτέλεσμα πιέζετε ελαφρά με τα χέρια σας τα υλικά σας.
  2. Αφού στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ντομάτες και το κρεμμύδι, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Αν το μίγμα μας δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι.

 

Για το τηγάνισμα

  1. Σε ένα ξέβαθο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν το λάδι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το μίγμα, σχηματίζοντας κεφτεδάκια.
  2. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια 3΄ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τοποθετείτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

 

 Για το τσάτνεϊ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε όλα τα υλικά, εκτός το χυμό λεμονιού.
  2. Αρχικά βράζετε σε ψηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
  3. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαλακώσουν τα φρούτα για περίπου 20 λεπτά. Ανά διαστήματα πρέπει να ανακατεύετε καλά το μίγμα, για μην κολλήσουν τα φρούτα.
  4. Αφού το μίγμα πήξει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του, προσθέστε το χυμό λεμόνι.

 


 

Ingredients for 20 tomato balls

 

  • 8 medium, ripe tomatoes
  • 2 red onions
  • 2 spring onions, finely chopped
  • 2-3 tbsp toasted breadcrumbs, Belbake
  • 10-15 fresh mint leaves, finely chopped
  • 2 tsp fresh oregano
  • 2 tsp fresh thyme
  • 3-4 tbsp self-raising flour, Rivercote
  • Himalayan salt, Deluxe
  • Pepper, Kania
  • Vegetable oil for frying, Vita D’or

 

 

For the chutney

 

  • Red apple, peeled, cored and cubed
  • 1 mango
  • 1 red pepper, deseeded, cubed
  • ½ cup (100 gr) brown sugar, Belbake
  • 1 small, finely-chopped red onion
  • ¼ cup (60 gr) raisins, finely chopped, Alesto
  • ¼ cup (60 gr) vinegar, Pason
  • 2 tbsp ginger finely chopped
  • 1-2 tsp curry powder, Kania
  • ¼ tsp ground cinnamon, Kania
  • ½ tsp Himalayan salt, Deluxe
  • 1 tbsp lemon juice

 

 

Preparation

For the tomato balls

  1. Wash the tomatoes and grate them in a bowl. Grate the onion in the same bowl. Put the tomatoes and onions into a strainer and leave until the liquid has drained. For best results, lightly pat the ingredients with your hands.
  2. Once you have strained the tomatoes and onion as much as possible, put them in a bowl and add the finely-chopped spring onions, breadcrumbs, mint, oregano, thyme, flour and
  3. Stir the ingredients with a spoon until they are thoroughly combined. If your mixture is not solid enough then add some more breadcrumbs or flour.

 

For frying

  1. In a shallow frying pan, heat the oil. When the oil has reached the right temperature, shape the mixture into balls with a spoon and put them in the pan.
  2. Fry the tomato balls for around 3 minutes each side, until browned.
  3. Put the tomato balls on kitchen paper to drain.

 

 For the chutney

  1. Put all the ingredients aside from the lemon juice in a large saucepan.
  2. Heat at a high temperature, stirring thoroughly.
  3. Reduce heat and simmer for approximately 20 minutes until the fruit is soft. Give the mixture a good stir occasionally so that the fruit does not stick.
  4. Add the lemon juice when the mixture has thickened and most of the liquid has evaporated.

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X