Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Ορτύκια τυλιχτά με μπέικον, συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με μαυροκέρασο, πατάτες με μπρόκολο ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία ορτύκια (4 τεμάχια) DELUXE
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 1 δάφνη
  • Φλούδα μανταρίνι
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 στέλεχος σέλινο κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι, Kania
  • 4 φέτες μπέικον, Αγροικία

 

Για τη σάλτσα

  • Ψημένα λαχανικά και ζουμί από τα ορτύκια φούρνου
  • 1 κ.σ. μπράντυ
  • 3 κ.σ. γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπαγώστε τα ορτύκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ακολούθως πλύνετε τα ορτύκια μέσα και έξω και στραγγίστε τα.
  3. Γεμίστε τα ορτύκια με τα αρωματικά (θυμάρι ή δεντρολίβανο), δάφνη και φλούδα μανταρίνι.
  4. Λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE, αλάτι και πιπέρι.
  5. Τυλίξτε το κάθε ορτύκι με μια φέτα μπέικον και κλείστε το με μια οδοντογλυφίδα στο μέρος της κοιλιάς.
  6. Παράλληλα σε ένα μπολ λαδώστε και αρτύστε με τα ίδια μπαχαρικά τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι).
  7. Σε ένα ταψί απλώστε τα λαχανικά και τοποθετήστε από πάνω τα ορτύκια.
  8. Ψήστε στους 180°C για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  9. Αφού ψηθούν, βγάλτε από το φούρνο τα ορτύκια και αφήστε τα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν, ενώ φτιάχνετε την σάλτσα.

 

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέστε 1 κ.σ. μπράντυ. Ανάψτε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σβήστε με 3 κ.σ. γλυκό κρασί.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κ.σ. αλεύρι το οποίο είναι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
  3. Παίρνετε τα λαχανικά και το ζουμί από τα ψημένα ορτύκια και τα βάζετε μέσα στο τηγάνι. Αφήστε να κοχλάσουν καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Αλατοπιπερώστε.
  5. Αφού κοχλάσουν για 5-7 λεπτά προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.
  6. Περάστε τη σάλτα από κόσκινο και σερβίρετε.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X