Ingredients
For the dough
- 600 gr pork mince, Tou Hasapi
- 1 small onion, grated
- 1 clove garlic, finely grated
- 1 tsp ginger, finely grated
- 1 tsp ground cumin
- 80 gr dates, finely chopped, Alesto
- 3 tbsp mint, finely chopped
- Salt, Kypari
- Pepper, Kania
- 2 eggs
- 2 tbsp rosewater
For the garnish
- Sesame seeds
- Spring onions
Vegetable oil for frying, Vita d’or
Preparation
- Knead all the ingredients for the dough in a bowl and leave in the fridge for approximately half an hour.
- Then, shape the balls with your wet hands and fry in hot olive oil.
- Drain the meatballs on kitchen paper.
- Brush them with the barbecue sauce, sprinkle with the sesame seeds and spring onions and serve.
For the barbecue sauce:
- 1 cup tomato ketchup, Kania
- 2 tbsp mustard, WINAROM
- 2 tbsp soy sauce, Vitasia
- 1 tbsp brown sugar, Belbake
Preparation for the barbecue sauce:
- Put all the ingredients in a small saucepan and simmer for 5 minutes
Υλικά
Για τη ζύμη
- 600γρ. χοιρινό κιμά, Του Χασάπη
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
- 80γρ. φοινίκια, ψιλοκομμένα, Alesto
- 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι , Kυπάρι
- Πιπέρι, Kania
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ροδόσταγμα
Για τη γαρνιτούρα
- Σουσάμι
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or
Μέθοδος παρασκευής
- Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Ακολούθως πλάστε με βρεγμένα χέρια τους κεφτέδες και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
- Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας.
- Τέλος με ένα πινέλο αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου, πασπαλίστε με σουσάμι, κρεμμυδάκι φρέσκο και σερβίρετε.
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 1 φλιτζ.κέτσαπ ντομάτας, Kania
- 2 κ.σ.μουστάρδα, WINAROM
- 2 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake
Παρασκευή για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και σιγοβράστε για 5 λεπτά