Υλικά για 6-8 μερίδες
- 600γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη
- 250γρ. κριθαράκι, Combino
- Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Nostia
- 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Πιπέρι, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Ρίγανη, Mikado
- 3 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
- ½ λίτρο ζεστό νερό ή όσο χρειαστεί
Μέθοδος παρασκευής:
- Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Αφού ροδίσει καλά μεταφερτέ το σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Προσθέστε και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
- Προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά ανακατεύοντάς το.
- Προσθέστε το καρότο μαζί με το πολτό ντομάτας και σοτάρετε για λίγο.
- Σβήστε με κρασί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Προσθέστε το ζεστό νερό, τη ντομάτα, τη πρέζα ζάχαρης, πιπέρι και ρίγανη.
- Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το κοτόπουλο που έχετε σοτάρει πριν.
- Αδειάστε το φαγητό μέσα σε γάστρα με το υγρό να είναι δυο (2) δάκτυλα περίπου πάνω από το κριθαράκι.
- Καλύψτε με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στους 170℃ για μισή ώρα.
- Αφού ψηθεί, ξεσκεπάστε το φαγητό και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.
- Τοποθετήστε στο φούρνο για ακόμα 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.