Υλικά για 4 άτομα
- 3-4κ.σ.ελαιόλαδο ΑΡΧΑΪΚΑ
Λαχανικά και Φρούτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα, 1 ώριμη ντομάτα 1 μικρό μήλο, 1 μικρό κολοκυθάκι όλα κομμένα σε χοντρές φέτες,
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα,
Μπαχαρικά και Βότανα
- 6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2κ.σ. πολτό ντομάτας, Kania
- Ζωμό λαχανικών, όσο χρειάζεται, Kania
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώστε το λαδόχαρτο σε ένα ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο, τον πολτό ντομάτας και το ζωμό.
- Καλύψτε τα λαχανικά με ζωμό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το φρέσκο βασιλικό. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
- Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε το ψιλοκομμένο τσίλι αν θέλετε η σούπα να είναι πιο πικάντικη.
- Σερβίρετε σε μικρό μπολ με γαρνιτούρα όπως στραγγιστό γιαούρτι, βασιλικό καικρουτόνια. Επίσης σερβίρετε με μάφινς (ακολουθεί συνταγή #4)
* Η σούπα τώρα μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στον καταψύκτη έως 3 μήνες.