ΥΛΙΚΑ
Για την σάλτσα αγιολί
- πατάτες βραστές 1300γρ.
- Γάλα 200γρ., Milbona
- Σαφράν σκόνη 0,50γρ., Deluxe
- παγωμένο βούτυρο σε κύβους 150γρ., Milbona
- Αλάτι 25γρ., Κυπάρι
- Πιπέρι κ.τ.γ., Kania
- Κύμινο κ.τ.γ., Kania
- Σκορδοπουρέ 45γρ.
Για την τσιπούρα
- Bisque 60γρ.
- Chives ψιλοκομμένο κ.τ.σ.
- Φρέσκο θυμάρι κ.τ.σ.
- Ελαιόλαδο 25γρ., Αρχαϊκά
- βούτυρο παγωμένο σε κύβους 10γρ., Milbona
- 1 μεγάλη πρέζα αλάτι, Κυπάρι
- Σκορδοπουρέ ½ κ.τ.γ.
- Τα φιλέτα από μια ολόκληρη τσιπούρα (400 – 500γρ.), Fresh Fish Today
Για τις πατάτες
- Πατάτες 250γρ.
Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο ολόκληρες με τη φλούδα (καλά πλυμένες) σε αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την αγιολί, βάζουμε τις πατάτες στο thermomixer, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε στο tourbo. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα και διορθώνουμε τη γεύση.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιλέτα, ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
- Βάζουμε τα φιλέτα της τσιπούρας, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και τα γυρίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε με 80γρ. από την αγιολί.