11 Φεβρουαρίου 2023

9:00
Ένα ακόμα πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφτάνουν! Όπως κάθε φορά, φρεσκοφτιαγμένος καφές και νόστιμο πρόγευμα δίνουν την απαραίτητη ώθηση και το μάθημα ξεκινά!

09:30
Το σημερινό μάθημα είναι αποκλειστικά για ζευγάρια και για το πώς θα φτιάξουμε ένα ρομαντικό δείπνο για το έτερον μας ήμισυ! Ξεκινάμε φτιάχνοντας προσέκο με σιρόπι τσιχλόφουσκας, ένα απλό και εύκολο ποτό για την αρχή του δείπνου.
10:00
Στη συνέχεια φτιάχνουμε κρακεράκια με χαβιάρι και κρέμα σχοινόπρασο. Amuse-Buche, το καλωσόρισμα δηλαδή. To amuse-Buche σερβίρεται σε μέγεθος μπουκιάς και κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Προετοιμάζει το στόμα για μια γαστρονομική εμπειρία.
11:00
Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο, λιαστή ντομάτα και καρύδια με σάλτσα από βαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα που θα πλαισιώσει το κυρίως μας πιάτο.
12:00
Το κυρίως μας πιάτο είναι Στρογκανόφ με βοδινό φιλέτο. Το φιλέτο στρογκανόφ είναι κλασική ρωσική συνταγή με σοταρισμένα κομμάτια μοσχαρίσιου φιλέτου και ξινή κρέμα που έχει διαδοθεί ανά την υφήλιο. Για το συνοδευτικό του ετοιμάσαμε ένα ιδιαίτερο πουρέ πατάτας με κουρκουμά και βούτυρο τρούφας, αγγουράκι τουρσί και τραγανό κρεμμύδι.
13:30
Από ένα ρομαντικό δείπνο δεν θα μπορούσε να λείπει και το γλυκό, έτσι ετοιμάσαμε ένα εύκολο και γρήγορο μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους για να κλείσει ιδανικά η νύχτα.

Οι προσκεκλημένοι μας επιτέλους απολαμβάνουν στην τραπεζαρία της Ακαδημίας τα υπέροχα πιάτα που ετοίμασαν και πήραν σημειώσεις για το δικό τους ρομαντικό δείπνο! Ακόμα ένα υπέροχο γευστικό σεμινάριο κλείνει ιδανικά!

Συνταγές Σεμιναρίου

Πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο, λιαστή ντομάτα και καρύδια

Στρογκανόφ

Εύκολο και γρήγορο μους μαύρης σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X