Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στο σπίτι της Lidl – τη Lidl Food Academy, στην οδό  Στασικράτους 34,  πραγματοποιήθηκε παρουσίαση επιλεγμένων κρασιών από την κάβα των καταστημάτων Lidl.

Έντεκα διαφορετικά κρασιά προσφερθήκαν, το κάθε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο, κατάλληλο για διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις. Εκ μέρους της Lidl, τη βραδιά παρουσίασε o κύριος Γεώργιος Γεώργιου.

Μερικά από τα κρασιά που ξεχώρισαν ήταν ο ερυθρός οίνος Pinotage, που ενθουσιάζει με τις νότες από δαμάσκηνο, κόκκινα μούρα και ξύλο. Συνοδεύει ιδανικά βοδινό κρέας και κοκκινιστά μακαρόνια, όπως επίσης και ο ερυθρός ξηρός Châteauneuf du Pape, που χαρακτηρίζεται από το έντονό του άρωμα από κόκκινα μούρα, γλυκάνισο, γλυκόριζα και μπαχαρικά.

Στο event, οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν και δυο παραδοσιακούς, ξηρούς οίνους από την Τοσκάνη, τα γνωστά Chianti, το ένα του 2014 και το άλλο Reserva. Το νεότερο έχει βαθύ κόκκινο χρώμα με νότες από κεράσι και μυρωδικά, ενώ το Reserva έχει βαθύ μπορντό χρώμα και άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων. Τα δύο αυτά κρασιά είναι η ιδανική συνοδεία για κυνήγι.

Προσφέρθηκαν επίσης αρκετά λευκά και αφρώδη κρασιά όπως το Pinot Grigio delle Venezie PGI που είναι ένα αγαπημένο ελαφρύ λευκό κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών και νότες από βερίκοκο και το Sauvignon Blanc Marlborough που ξεχωρίζει με τη φρέσκια και αρωματική του νότα που θυμίζει άνθη και λεμόνι.

Τυριά και αλλαντικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, κράκερ και μαύρες σοκολάτες από την τεράστια ποικιλία των Lidl συνόδευαν τα κρασιά.

Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν την υπέροχη ατμόσφαιρα του νέου χώρου, ενώ τα κρασιά κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις .

X