Γλυκές και αλμυρές ζύμες.

Η Lidl Food Academy πραγματοποίησε το Σάββατο 22/09/18, ένα μάθημα ιδανικό τόσο για τους λάτρεις των γλυκών, όσο και για τους λάτρεις των αλμυρών γεύσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν συνταγές με γλυκές και αλμυρές ζύμες.

Ο σεφ ετοίμασε τέσσερεις γευστικές συνταγές για τους συμμετέχοντες. Ας κάνουμε αρχή με την πιο πατροπαράδοτη συνταγή, τυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο. Συχνά ανησυχούμε ότι δεν θα πετύχουμε μόνοι μας το φύλλο για τις πίτες, με τις συμβουλές όμως του σεφ και το χωριάτικο αλεύρι «Χρυσός Μύλος», οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδικασία, και πέτυχαν ένα νόστιμο χωριάτικο χειροποίητο φύλλο που έδωσε στην τυρόπιτα μία ξεχωριστή γεύση, και θύμιζε κάτι από τη νόστιμη πίτα της γιαγιάς στο χωριό.

Αν έχετε κάποια γιορτή ή ένα τραπέζι για φίλους και θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο γλυκό, που όλοι θα απολαύσουν, τότε η γαλατόπιτα με φύλλο μπακλαβά “Kardis” και ξηρούς καρπούς είναι η λύση σας. Ελαφριά και ταυτόχρονα γευστική, χαρίζει στον ουρανίσκο σας τη γλυκιά γεύση που αναζητάτε μετά το κυρίως γεύμα.

Οι ανεμόμυλοι με γέμιση από μαρμελάδα και κρεμώδες τυρί “Milbona”, είχαν μια παιχνιδιάρικη εμφάνιση, αλλά και μία διασκεδαστική διαδικασία παρασκευής. Οι συμμετέχοντες χαίρονταν με τη ψυχή τους την εκτέλεση της συνταγής. Φτιάξτε τους ανεμόμυλους με τα παιδιά σας και χαρείτε μαζί όλη τη διαδικασία.

Από τις συνταγές δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κρουασάν που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Έτσι, το μενού ολοκλήρωσαν τα σπιτικά κρουασανάκια με γέμιση από φιλέτο γαλοπούλας «Αγροικία» και τυρί. Μπορείτε να τα απολαύσετε το πρωί στο πρόγευμά σας ή το απόγευμα ως ένα χορταστικό σνακ.

Οι συμμετέχοντες έφυγαν από εκεί με χαμόγελα στα πρόσωπα και έτοιμοι για το επόμενό τους τραπέζι. Αν και εσείς θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, τότε δεν έχετε παρά να βρείτε τις συνταγές από την αγαπημένη σας κουζίνα εδώ και να τις μαγειρέψετε στους αγαπημένους σας!

TOP