23 Φεβρουαρίου 2023

9:00
Ένα ακόμα Σάββατο πρωί στην Ακαδημία της Lidl και οι προσκεκλημένοι μας άρχισαν ήδη να μαζεύονται. Σήμερα, ο Σεφ Πετεβίνος θα μας οδηγήσει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ινδία.

Προσφέρουμε καφέ και πρωινό για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, ενώ ο σεφ προετοιμάζεται να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας!

09:30
Ξεκινάμε φτιάχνοντας Ψωμί Naan με γιαούρτι, μια Ινδική παραδοσιακή γεύση. Το Naan αποτελεί μία εξαιρετικά λεπτή πίτα, η οποία ψήνεται μέσα σε δευτερόλεπτα στους ειδικούς φούρνους tandoor που επιτυγχάνουν θερμοκρασίες έως και 490°C. Οι πιτούλες Naan χρησιμοποιούνται σαν συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα Ινδικά πιάτα!
10:00
Προχωράμε με ένα εκλεπτυσμένο τσάτνεϊ από μάνγκο και μήλο, απλό στη δημιουργία και με μέτρια καυτερή γεύση. Αυτή η γλυκιά τσάτνεϊ παρόμοια με μαρμελάδα, προσφέρει μία εναλλακτική νότα στα πικάντικα Ινδικά πιάτα, όπως το κυρίως πιάτο του σημερινού μαθήματος, το Τίκα Μασάλα.
11:00
Το εκρηκτικό και αρωματικό Tikka Masala με αρωματικό ρύζι που ετοιμάσαμε στη συνέχεια, είναι ίσως το πιο διάσημο ινδικό πιάτο στον κόσμο. Η κουζίνα μας γεμίζει αρώματα από μοσχοκάρυδο, κύμινο, κάρδαμο, κόλιανδρο και πιπέρι!
12:00
Σε αυτή την εκπληκτική περιήγηση στον κόσμο των ινδικών γεύσεων, δεν θα μπορούσε να λείπει το επιδόρπιο, έτσι ο σεφ μας δείχνει πως ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό, Ινδικό γαλακτερό Milk Burfi με βρώσιμα φύλλα ασημιού! Αυτό το νόστιμο ινδικό γλυκό είναι ένα είδος fudge με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που λιώνει στο στόμα!
13:30
Οι καλεσμένοι μας πέρασαν υπέροχα, έφτιαξαν με την βοήθεια του σεφ μας υπέροχα πιάτα από την Ινδία και επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους χαλαρώνοντας στην τραπεζαρία της Ακαδημίας!

Συνταγές Σεμιναρίου

Κάρυ Τίκα Μασάλα

Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X