Αποχαιρετώντας δημιουργικά και απολαυστικά το νέο έτος από το σπίτι της Κύπρου με «πειραγμένες» κυπριακές συνταγές.

Το τελευταίο μάθημα του χρόνου για το 2018 δεν θα μπορούσε να μην έχει κάτι από την Κύπρο, κάτι από τα επίλεκτα προϊόντα της Lidl αλλά και έντονη δημιουργική διάθεση.

Έτσι στις 8 Δεκεμβρίου στην Lidl Food Academy ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος, η ομάδα του και οι τυχεροί παρευρισκόμενοι δημιούργησαν ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες συνταγές από διαφορετικά μέρη της Κύπρου. Χρησιμοποιώντας νέα υλικά από τη σειρά Deluxe και «παντρεύοντας» το νέο με το παλιό, δημιούργησαν ένα αξέχαστο γεύμα Χριστουγέννων.

Για ορεκτικό έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα ζυμαρικά από κολοκύθα σε σχήμα καραμέλας ή όπως θα μπορούσε κανείς να πει αλλιώς «τις κλασικές Κυπριακές ραφκιόλες», σερβιρισμένες με τη μοναδική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, Combino.

Το κυρίως πιάτο ήταν το αγαπημένο κυπριακό πιάτο που έφτιαχναν παραδοσιακά σε όλα τα ορεινά χωριά, το χοιρινό ρόστο σε δίκτυ, Του Χασάπη, αρωματισμένο όμως με σάλτσα κρασιού και δεντρολίβανο, το οποίο συνοδευόταν με καραμελωμένα λαχανικά με μουστάρδα και μέλι. Αυτό που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους ήταν το Cheesecake με μελομακάρονα Deluxe και μανταρίνι κλημεντίνη.

Όλοι οι συμμετέχοντες του μαθήματος απόλαυσαν το τελευταίο μάθημα της χρονιάς και προετοιμάστηκαν με ιδέες για ένα αλλιώτικο κυπριακό δείπνο μιας deluxe πρωτοχρονιάς!

Εσύ σε ποιό μάθημα της Lidl Food Academy θα ήθελες να λάβεις μέρος;

 

 

X