Το Σάββατο 10.11.2018 η Lidl Food Academy πραγματοποίησε το πιο ζεστό μάθημα μαγειρικής, αφιερωμένο στις σούπες.

Εύκολες, πεντανόστιμες και υγιεινές οι σούπες που πρότεινε ο σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Πετεβίνος, ήταν η τέλεια λύση για τα κρύα βράδια, που ξεκίνησαν να μπαίνουν στην ζωή μας. Η σούπα μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση, όμως χρειάζεται την κατάλληλη τεχνική για να γίνει εύγευστη. Από τις πιο διάσημες τεχνικές τα τελευταία χρόνια είναι η σούπα βελουτέ που δύσκολα την πετυχαίνουμε. Έτσι στο μάθημα της Ακαδημίας οι παρευρισκόμενοι έμαθαν τα μυστικά για να φτιάξουν σωστές και εντυπωσιακές σούπες.

Η ομάδα του σεφ βοήθησε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τρεις μοναδικές συνταγές με έντονες γεύσεις. Ο Κωνσταντίνος Πετεβίνος έκανε την αρχή με την συνταγή μιας κρεμώδης σούπας τριών μανιταριών που την συνόδευσε με το νέο προϊόν της γκάμας Lidl κινόα με πλιγούρι  «Terranea» και ξινόκρεμα.

Η δεύτερη συνταγή ήταν αυτή της αρωματικής σούπας θαλασσινών με σαφράν που η ομάδα του σεφ την συνόδευσε με μπαστουνάκια σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και παρμεζάνα. Η εύκολη διαχείριση των υλικών έδωσαν στους παρευρισκόμενους όχι μόνο μια εναλλακτική προσέγγισης της σούπας με θαλασσινά αλλά και μια ιδιαίτερη παρουσίαση με τα μπαστουνάκια σφολιάτας «Καρδίς» με την πολτοποιημένη πιπεριά φλωρίνης «ΕΥ».

Τέλος, η ομάδα του μαθήματος για τις πιο εύγευστες σούπες , ξαφνιάστηκαν με την πρόταση του σεφ να δημιουργήσουν μια κρύα σούπα με κόκκινα μούρα «Green Grocer’s»  και μήλο που την συνόδευσαν με μπισκότα Jaffa σοκολάτας «Sondey».  Μια επιλογή που επιβράβευσε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο καθώς η γεύση της ήταν μοναδική.

Μαγειρέψτε την αγαπημένη σας και καταπλήξτε μικρούς και μεγάλους!

X