Φτιάχνουμε νόστιμα, ελαφριά γεύματα, χαμηλά σε θερμίδες, για ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα.

Η νέα σεζόν που αρχίζει με το άνοιγμα των σχολείων, φέρνει τους γονείς μπροστά σε νέα δεδομένα, ανησυχίες και φυσικά στην προσπάθεια να ξαναβάλουν τα παιδιά σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Για όλους τους γονείς ξεκινά ο συνδυασμός: παιδιά-δουλειά-φροντιστήρια- δραστηριότητες-σπίτι-οικογένεια-διατροφή.

Ένας καλός προγραμματισμός για το παιδί μας γίνεται πολύ σταδιακά μέσω του σχολικού προγράμματος. Όμως, τα παιδιά για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους αυτή την περίοδο πρέπει να τρέφονται σωστά, υγιεινά, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ούτως ώστε να έχουν ένα δυνατό οργανισμό.

Αναμφίβολα, το καλοκαίρι άλλαξε λιγάκι τη ρότα του προγράμματος των παιδιών. Λίγο παγωτό παραπάνω, το αγαπημένο τους junk food, ίσως μερικά αναψυκτικά μπήκαν ξανά στη ζωή τους και κάποιες φορές χωρίς μέτρο. Τώρα, επανέρχεται το «παν μέτρον άριστον» και τρέχουμε στα Lidl Κύπρου όπου ομολογουμένως θα βρούμε ολόφρεσκα φρούτα εποχή όπως μήλα, αχλάδια και ρόδια αλλά και λαχανικά που θα βάλουμε ξανά στη διατροφή των παιδιών μας. Δοκιμάστε να τους φτιάξετε φρέσκες σαλάτες με το αγαπημένο τους φρούτο ώστε να τρώγεται πιο ευχάριστα ή χρησιμοποιείστε μαύρο ψωμί που περιέχει φυτικές ίνες και φτιάξτε τους σνακ με μία κουταλιά φυστικοβούτυρο, που θα τους δώσει ενέργεια, πολλά θρεπτικά συστατικά και θα το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο αν προσθέσετε και μπανάνες.

Αποφύγετε τα τυριά με πολλά λιπαρά όπως και τα αλλαντικά, αφού εύκολα μπορείτε να βρείτε στα ράφια του Lidl Κύπρου τυριά και αλλαντικά Milbona χαμηλά σε λιπαρά. Φτιάξτε σαντουιτσάκια με μικρά στρογγυλά φραντζολάκια, με βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά. Προτιμήστε τη γαλοπούλα light σε φέτες της Milbona ή ακόμη τη γαλοπούλα στήθος σε πολύ λεπτές φέτες της σειράς Dulano. Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει και κοτόπουλο στήθος σε φέτες που είναι πιο υγιεινό από ένα λιπαρό σαλάμι ή κάποιο άλλο αλλαντικό.

Μάθετε τα παιδιά σας να προτιμούν τα φρέσκα φρούτα και να αποφεύγουν τη ζάχαρη αφού γνωρίζουμε όλοι τις αρνητικές συνέπειές της για τη σωματική τους υγεία αλλά και για την υγεία των δοντιών τους. Συνοδεύστε το γεύμα τους με μπρόκολο και κουνουπίδι που θεωρούνται σπουδαία superfoods, είναι λαχανικά της εποχής και θα τα βρείτε στα ράφια της Lidl σε αφθονία. Αν και τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν προτιμώνται από τα παιδιά, εντούτοις είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνη C και Κ, αλλά και σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της νέας αρχής, η περίοδος που μπαίνουμε ξανά σε πρόγραμμα. Γι’ αυτό θα ήταν καλό και εμείς, να βάλουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία ενός διατροφικού προγράμματος,  πλούσιου σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με γεύματα χαμηλά σε λιπαρά και επιλογές που δεν περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και αλατιού. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως εμείς είμαστε το παράδειγμά των παιδιών μας και αυτό θα ακολουθήσουν. Γι’ αυτό ξεκινήστε από τα απλά!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X