Δεν είναι ανάγκη να αφαιρέσουμε τα πάντα από την διατροφή μας αλλά να βρίσκουμε εναλλακτικές και να επιλέγουμε προϊόντα κατάλληλα για την δική μας περίσταση   

Θυμάμαι, από πολύ μικρή ηλικία, να βάζω τον εαυτό μου σε διαδικασίες δίαιτας. Όχι όμως με τον σωστό, επιστημονικό τρόπο. Διατροφές όπου από μόνος μου αποφάσιζα πως μένοντας νηστικός θα αδυνατίσω. Μπορεί να κατάφερνα να χάσω κιλά και μάλιστα γρήγορα, όχι όμως με τρόπο που θα ωφελούσε την υγεία μου.  

Ανέκαθεν βρίσκομαι σε διαδικασία δίαιτας, αν όχι σε διατροφή, σε σκέψη ότι “πρέπει να αδυνατίσω”, “έχω πάρει κιλά”, “πρέπει να νιώσω καλύτερα με το σώμα μου”. Βασανιστικοί προβληματισμοί της εφηβείας που φτάνουν μέχρι τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου κατά τη διάρκεια των οποίων αποφάσισα για πρώτη φορά να επισκεφτώ διαιτολόγο. Ομολογώ, πως, έκτοτε έμαθα πολλά και με βοήθησε να μάθω τι σημαίνει να κάνω δίαιτα, πως μοιράζω τις τροφές, πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω, τι ρόλο παίζουν οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες  και ότι το φαγητό δεν είναι μία ενοχική διαδικασία αλλά ευχάριστη.  

Σήμερα, προσπαθώ να ακολουθώ μία ισορροπημένη διατροφή, να τρέφομαι σωστά ακολουθώντας  όλα όσα έμαθα από τις επισκέψεις μου στους διαιτολόγους. Κύριο συστατικό της επιτυχημένης διατροφής είναι ισορροπία στο πιάτο μας, που θα περιλαμβάνει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες με το “πράσινο” να υπερτερεί πάντοτε, όπως με συμβούλευε μία από τις διαιτολόγους μου.  

Οι φρεσκοκομμένες σαλάτες που… ανακάλυψα στα Lidl Κύπρου, τις οποίες αγαπώ ιδιαίτερα, με διευκολύνουν πολύ στην καθημερινότητά μου. Όχι μόνο διότι ανοίγω απλά τη συσκευασία και ρίχνω τα κομμένα και πλυμένα λαχανικά στην πιατέλα εύκολα και γρήγορα αλλά ξέρω πως οι συγκεκριμένες συσκευασίες σέβονται το περιβάλλον. Αν παρατηρήσετε πάνω στις συσκεασίες θα δείτε το σήμα που αναφέρει πως το πλαστικό έχει μειωθεί κατά 62,5%, σε άλλες 50% και ούτω καθεξής. Το γεγονός αυτό εμένα με ευαισθητοποιεί τόσο ως καταναλωτή όσο και ως άνθρωπο που ξέρει πόσο απειλητική έχει γίνει σήμερα για το περιβάλλον μας η κλιματική αλλαγή.  

Η αλλαγή μάλιστα του καιρού είναι μία καλή περίοδος για να ξεκινήσουμε ξανά δίαιτα διότι στα Lidl Κύπρου βρίσκουμε ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών αλλά και προϊόντων που σέβονται την υγεία μας και το περιβάλλον. Προσπαθώ να αποφεύγω τις τροφές με υψηλά λιπαρά, χρησιμοποιώ μία κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα και προτιμώ το εξαιρετικά παρθένο ελαιλόλαδο “Χανιά Κρήτης” στη μεταλλική συσκευασία της σειράς προϊόντων “Νώμα”. Έχω μειώσει την ζάχαρη επίσης, γι’ αυτό χρησιμοποιώ στις σαλάτες μου μυλόξιδο, φρέσκο λεμόνι ή το βαλσάμικο ξύδι χωρίς ζάχαρη με μέλι Κρήτης, της σειράς “Νώμα”, από τα ράφια της Lidl Κύπρου.  

Θέλω αυτή την περίοδο να σταματήσω να ακολουθώ αυστηρά διατροφικές γραμμές και να αφήσω πιο χαλαρό τον εαυτό μου ώστε να μπορώ να απολαμβάνω εξόδους και καλοκαιρινές πλέον συναθροίσεις σε σπίτια. Δεν είναι ανάγκη να αφαιρέσουμε τα πάντα από την διατροφή μας αλλά να βρίσκουμε εναλλακτικές και να επιλέγουμε προϊόντα κατάλληλα για την δική μας περίσταση. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν είμαστε τα κιλά μας αλλά η ψυχή μας.  

Χαίρομαι που μπορώ πλέον εύκολα και ποιοτικά να ακολουθήσω αυτό τον τρόπο ζωής, έχοντας ως επιλογή μου προϊόντα με αυστηρά πιστοποιημένα κριτήρια, χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης και αλατιού από την Lidl Κύπρου.  

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X