Η περίοδος που διανύουμε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα μας βάζει σε κλίμα γιορτινό όπου αναζητούμε deluxe στιγμές απόλαυσης και ευχαρίστησης

Θα το πω χωρίς ντροπή! Ναι, ανήκω στην ομάδα εκείνων των ανθρώπων, που μετά την 28η Οκτωβρίου, μπαίνουν σε γιορτινή διάθεση, αναζητούν τα λαμπιόνια στην αποθήκη του σπιτιού και από τις πρώτες ημέρες του Νιόβρη στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχω, ήδη μπει για τα καλά στο κλίμα, έχω στολίσει το σπίτι και αναζητώ ακόμα μερικές μικρές και χαριτωμένες λεπτομέρειες που θα κάνουν το σαλόνι μου ακόμα πιο γιορτινό και πιο λαμπερό.

Αυτή την περίοδο του χρόνου, το δικό μου παιδί, εκείνο που όλοι κρύβουμε μέσα μας ξυπνάει και αναζητά τρόπους απόλαυσης της κάθε γιορτινής στιγμής. Παράλληλα, εκείνο το μικρό παιδί συνυπάρχει με τον ενήλικο ευατό μου που κατά την περίοδο των γιορτών μπαίνει στη διαδικασία των μικρών στιγμών πολυτέλειας και απόλαυσης, γι’ αυτό όταν πληθαίνει η γκάμα των Deluxe προϊόντων της LIDL Κύπρου αυτή την εποχή η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Deluxe, συνώνυμο της πολυτέλειας, της ποιότητας, της καλοζωΐας. Η αγαπημένη μου σειρά προϊόντων της LIDL Κύπρου αφού με βάζει σε αυτό το μαγικό festive mood οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν τα αγοράζω, ιδιαίτερα όμως κατά την περίοδο των γιορτών που λίγο πολύ όλοι μας αναζητούμε τις στιγμές πολυτέλειας, ένα εκλεκτό προϊόν, ένα πιο upskill πιάτο και ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό.

Η σειρά Deluxe παρουσιάζει μία τεράστια ποικιλία που σου δίνει πολλές, διαφορετικές και εναλλακτικές επιλογές για να εκπλήξεις τους φίλους και τους καλεσμένους σου αφενός και αφετέρου να γευτείς υψηλής αισθητικής προϊόντα όπως τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, μπαχαρικά, σάλτσες, γλυκά, κρέατα, πουλερικά, ψάρια ακόμη και γλυκά του κουταλιού όπως το κάστανο που λατρεύω και το έβαλα πρώτο-πρώτο στο καρότσι μου.

Αποφάσισα να εγκαινιάσω τη γιορτινή αυτή περίοδο του χρόνου φτιάχνοντας ένα ξεχωριστό deluxe δείπνο για φίλους τώρα που τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει και προσφέρεται για παρεΐστικο φαγητό. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην limited edition συσκευασία του Pate Selection που είναι ιδανικό για αρχή με λευκό κρασί και γαλλική μπαγκέτα. Πλάι στην πιατέλα των ορεκτικών μου έβαλα και το αγαπημένο μου Deluxe Proscioutto Crudp Del Borgo Antico που παλαίωσε τουλάχιστον για 14 μήνες αλλά και το εξαιρετικό παραδοσιακό χειροποίητο ημίσκληρο τυρί DeluXe Potted Stilton Π.Ο.Π με πλούσια κρεμώδη γεύση και τραγανή υφή. Έφτιαξα μαζί και μία σαλάτα με ρόδι και φρεσκοκομμένα λαχανικά στην οποία έβαλα το Deluxe Aceto Balsamico Di Morena I.G.P και το Deluxe Olive Oil Condiment με άρωμα ρίγανης. Παράλληλα, έβαλα και στον φούρνο αέρος στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά τις Deluxe πατάτες ογκρατέν με ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα. Στα ψυγεία της LIDl Κύπρου μπορείς να βρεις επίσης πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια πορτσίνι και γλυκοπατάτες ογκρατέν με τυρί έμενταλ. Στο ίδιο ψυγείο έβαλα στο μάτι τα Deluxe Scallops με βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό αλλά και το στέικ στρουθοκάμηλου που σίγουρα θα φτιάξω σε ένα επόμενο δείπνο.

Αυτή τη φορά για κυρίως πιάτο επέλεξα κάτι εύκολο αλλά πολύ νόστιμο που ξέρω πως οι φίλοι μου λατρεύουν. Έφτιαξα δύο εκδοχές, η πρώτη ήταν τα Deluxe Cappelletti Ricotta-Truffle για αυτούς που αγαπούν την τρούφα και τα Deluxe Ravioli με τυρί πεκορίνο, ρικότα και μέλι. Το πιάτο ολοκληρώθηκε με την Deluxe σάλτσα με φέτα Π.Ο.Π, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο και τριμμένο Deluxe τυρί Grana Padano Riserva.

Οι επιλογές από Deluxe επιδόρπια είναι πολλές και βρέθηκα σε μεγάλο δίλημμα. Γι’ αυτό πήρα τέσσερα διαφορετικά για να δοκιμάσουμε. Το γλυκό που έκλεψε την παράσταση ήταν το Deluxe Profiteroles με μαύρη σοκολάτα αλλά και το εξαίσιο Deluxe Gingerbread Caramel Cheesecake. Σκέφτηκα πως πιο ιδανικό γλυκό για το δείπνο μου θα ήταν το τιραμισού αφού γενικότερα η βραδιά είχε ιταλικές γαστρονομικές πινελιές. Έτσι, έβαλα στο τραπέζι και το Deluxe τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε.

Ομολογώ πως η παρέα το απόλαυσε κι εγώ το καταχάρηκα που μπήκα σε ένα πνεύμα γιορτινό με Deluxe μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από την LIDL Κύπρου οι οποίες αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσουν για τα καλά στην κουζίνα μου τις επόμενες εορταστικές εβδομάδες. Η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και εξαιρετική άρα δεν θα βαρεθώ στιγμή να ψάχνω και να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X