Αυτή την εποχή ανοίγουμε τον κήπο, την βεράντα και την αυλή μας, καλούμε φίλους και γινόμαστε οι μάστορες του καλού BBQ

Μετά την πανδημία, νιώθω πως δεν κρατιόμαστε στο σπίτι. Θέλουμε να βγούμε έξω να απολαύσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Άλλωστε τι έχει σημασία; Τα μικρά, όμορφα πράγματα της ζωής, οι στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ένα καλό δείπνο γύρω από το τραπέζι, γέλια, φωνές, ένα ποτήρι κρασί, μία παγωμένη μπίρα.

Τώρα, λοιπόν, που ο καιρός το επιτάσσει, αν δεν θα βγούμε έξω θα καλέσουμε φίλους, γνωστούς και συγγενείς στο σπίτι. Καθαρίζουμε μπαλκόνια, βεράντες, κήπους και αυλές για να ετοιμάσουμε ξεχωριστές δροσερές βραδιές και να απολαύσουμε το καλοκαιράκι. Οι Κύπριοι, αγαπάμε πολύ το καλό κρέας και το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου. Μάλιστα, αρκετοί θέλουν να φημίζουνται για την μαστοριά τους γι’ αυτό η περίοδος αυτή τους επιτρέπει να αναδείξουν το ταλέντο τους στο ψήσιμο.

Από την άλλη, η Lidl Κύπρου σου δίνει απίστευτες αφορμές με τα προϊόντα που μπορείς να βρεις στα ψυγεία και τα ράφια της για ένα πετυχημένο BBQ στο σπίτι. Μία δροσερή, καλοκαιρινή βραδιά με την ψησταριά να ψήνει νόστιμα κρεατικά και όχι μόνο, ιδανικά για ψαγμένους και καλοφαγάδες. Η Lidl Κυπρου θα σου λύσει τα χέρια με τις ποικιλίες κρεάτων που διαθέτει οι οποίες αποτελούν μία πολύ εύκολη λύση, αφού μέσα σε ένα πακέτο σε Lidl τιμές θα βρεις ταυτόχρονα σουβλάκι με σεφταλιά και λουκάνικα. Ταυτόχρονα, όμως, δεν χρειάζεται να μπεις σε μπελάδες για να κόβεις το κρέας και να το περάσεις σε σμίλες για σουβλάκια αφού μπορείς να το βρεις έτοιμο κοτόπουλο και χοιρινό, νωπό, κομμένο και σε σμίλες για να μπει στη ψησταριά.

Δεν γίνεται BBQ χωρίς την τσίκνα από καλοφτιαγμένα βοδινά μπιφτέκια για ζουμερά burger! Θα τα βάλεις σε αφράτα ψωμάκια με ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες, κέτσαπ και μαγιονέζα και θα γίνουν μούρλια. Αναζητώντας, νέες επιλογές για BBQ στα ψυγεία της Lidl Κύπρου θα βρεις λαχταριστά λουκάνικα ελληνικά, κυπριακά αλλά και γερμανικά από τη σειρά προϊόντων της Alpen Fest. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να μπεις σε μπελάδες με μαρινάδες και τα συναφή, αφού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά είδη μαριναρισμένων κρεάτων όπως φιλέτο κοτόπουλο από την εταιρεία Paradisiotis. Όσο για τους φίλους του καλού βοδινού κρέατος, η Lidl Κύπρου, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από στέικ βοδινό, ταλιάτα και ό,τι άλλο αγαπάτε εσείς και η παρέα σας.

Μαζί με τα κρεατικά σου βάλε στην ψησταριά και φρέσκα λαχανικά από το μανάβικο της Lidl Κύπρου όπως μανιτάρια, πιπεριές σε διάφορα χρώματα, γλυκοπατάτες, ακόμα και μελιτζάνες ή κολοκυθάκια. Μία καλή ημέρα κρεατοφαγίας γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική με παγωμένη μπίρα στο ποτήρι ή ακόμα κόκκινα κρασιά ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα τόσο γευστικό δείπνο με τις τανίνες να εντείνουν τις γεύσεις στον ουρανίσκο.

Αυτή την εποχή, αφήνουμε πίσω τις σκοτούρες, ανοίγουμε το σπίτι, την αυλή, βάζουμε φωτάκια, φτιάχνουμε την ατμόσφαιρα αλλά και τη διάθεσή μας και αφήνουμε τους καλούς ψήστες φίλους μας να κάνουν την δουλειά. Οι υπόλοιποι, θα αρκεστούμε να τους κάνουμε να φουσκώσουν από περηφάνια με τα επιφωνήματα νοστιμιάς που θα αναφωνούμε δοκιμάζοντας τα καλοψημένα κρεατικά που θα φέρνουν στο πιάτο μας. Θα τσουγκρίσουμε ποτήρια και θα μοιραστούμε ευχές και αγάπη. Τι άλλο να θέλει ο άνθρωπος!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X