Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον τον πλούτο και την ποικιλία των φρούτων και των λαχανικών του καλοκαιριού για εύγευστα γεύματα χαμηλά σε θερμίδες

Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού επιβάλλουν την κατανάλωση υγρών για ενυδάτωση και διατροφή με λίγες θερμίδες, με πιάτα και γεύματα χαμηλά σε λιπαρά. Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι μία εξαιρετική πρώτη ύλη για τα γεύματά μας αυτή την εποχή όπως επίσης και τα φρέσκα λαχανικά, με τις δροσερές σαλάτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στα ράφια της Lidl Κύπρου βρίσκω ατελείωτες επιλογές από προϊόντα που μπορούν να με εμπνεύσουν για να φτιάξω νόστιμα καλοκαιρινά, ελαφριά και άκρως δροσιστικά γεύματα. Από δροσερά smoothies φρούτων, νόστιμα σάντουιτς με ντοματίνια, προσούτο, κίτρινο τυρί, ελαιόλαδο και ρίγανη μέχρι ελαφριά παγωμένη σαλάτα ζυμαρικών με τόνο ή σολομό.

Οι έτοιμες σαλάτες που βρίσκω στο μανάβικο της Lidl Κύπρου μου λύνουν τα χέρια αυτή την περίοδο της καλοκαιρινής αποχαύνωσης. Μικρές και οικονομικές συσκευασίες, που σου επιτρέπουν να έχεις στο πι και φι φρεσκοκομμένα λαχανικά για καλοκαιρινή σαλάτα. Οι σαλάτες λοιπόν σε πολλούς συνδυασμούς αποτελούν ιδανική λύση για το καλοκαίρι. Τρώγονται ευχάριστα, μας δροσίζουν, φτιάχνονται εύκολα, χορταίνουν και είναι υγιεινές. Αγαπώ ιδιαίτερα τις σαλάτες με ανάμεικτα λαχανικά, βιολογικά ντοματίνια, με ελληνική φέτα, ψητό κοτόπουλο και βαλσάμικο.

Από την άλλη, όμως, λατρεύω και το καρπούζι. Τώρα το καλοκαίρι συνηθίζω να φτιάχνω σαλάτα με καρπούζι κομμένο σε κύβους, χαλλούμι επίσης σε κύβους, γλιστιρίδα, φρέσκο κόλιανδρο και ένα dressing από ελαιόλαδο, μηλόξυδο και λεμόνι ή λάιμ που βρίσκω στο μανάβικο της Lidl Κύπρου. Το συνδυάζω με παξιμάδι Χρυσός Μύλος ολικής άλεσης και έχω ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο καλοκαιρινό γεύμα που άνετα μπόρω να το πάρω μαζί μου και στην παραλία.

Ένα άλλο ελαφρύ γεύμα που μπορεί να εμπλουτιστεί με φρούτα και να καταναλωθεί άνετα ως μεσημεριανό στην παραλία, είναι μία πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με ζυμαρικά και ανανά. Συνήθως, χρησιμοποιώ τα φιογκάκια της σειράς Combino της Lidl, που είναι έτοιμα σε λιγότερο από οκτώ λεπτά. Κόβω πολύχρωμα ντοματίνια και πιπεριές, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, καλαμπόκι, φρέσκο ανανά, αγγουράκι για περισσότερη δροσιά και φιλέτο τόνου. Ανακατεύω, βάζω φρέσκο λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και έχω ένα υπέροχο, δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.

Ένα ακόμα σούπερ καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί άνετα να αποτελέσει βάση για ένα χορταστικό μίνι γεύμα, είναι το πεπόνι που το βρίσκουμε στα ράφια της Lidl Κύπρου. Το συγκεκριμένο πεπόνι έχει πολύ απαλή σάρκα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Τι ταιριάζει απόλυτα με το πεπόνι; Μα τι άλλο από το προσούτο. Επιλέγω, υπέροχο προσούτο L’ Unico το οποίο είναι 16 μηνών ωρίμανσης και μαζί με ένα από τα είδη παξιμαδιών Χρυσός Μύλος έχω ένα πολύ ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.

Τα φρούτα του καλοκαιριού μας προσφέρονται σε αφθονία αυτή την περίοδο και μπορούμε εύκολα να τα κάνουμε φρουτοσαλάτα, να τα βάλουμε σε ένα ζελέ φρούτων ή ακόμα να τα καταναλώσουμε φρέσκα και να τα συνδυάσουμε με λευκά τυριά όπως το παραδοσιακό κεφαλοτύρι Νάξου, την γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π, τη γραβιέρα Ίου αλλά και το Πεκορίνο Αμφιλοχίας, όλα της σειράς Νώμα που τα βρίσκεις στα ψυγεία της Lidl Κύπρου.

Τα καλοκαιρινά, ελαφριά και άκρως δροσιστικά γεύματα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς, τα παιδιά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μπορούμε να γίνουμε ιδιαίτερα δημιουργικοί και πρωτότυποι φτιάχνοντας υπέροχα πιάτα που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν θα το πιστεύουμε. Γι’ αυτό τολμήστε το!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X