Η μεγαλύτερη καλαθοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης έχει ιδιαίτερα ελληνικό ενδιαφέρον και η παρέα θα μαζευτεί ξανά για τη φάση παγωμένη, νόστιμη πίτσα και θέαμα!  

Δεν είμαι ο τύπος των «αθλητικών», που όταν λέμε «αθλητικά» στην Κύπρο εννοούμε κατά βάση το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ούτε ποδοσφαιρόφιλος, ούτε αθλητικός τύπος. Δεν παρακολουθώ το κυπριακό πρωτάθλημα αλλά ούτε και κάποιο ξένο. Παρόλα αυτά όμως, με ενδιαφέρουν οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όταν μάλιστα έχουν κυπριακό ή ελληνικό ενδιαφέρον. Αγαπώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτον, διότι θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ και δεύτερον, δεν θα διεξαχθεί Ιούλιο όπως συνηθίζεται αλλά τέλη Νοεμβρίου, λόγω φυσικά της ζέστης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή το καλοκαίρι.  

Ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την καλαθόσφαιρα, επιλέγω σίγουρα το δεύτερο, λόγω κουλτούρας του παιχνιδιού και κυρίως επειδή με εξιτάρει περισσότερο η αγωνία ενός αγώνα μπάσκετ. Αυτή την περίοδο η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ, με την ομάδα Δημήτρη Ιτούδη, να φιγουράρει ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Από την άλλη, η ομάδα αυτή, διαθέτει παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές στον κόσμο.  

Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις λοιπόν για το γεγονός ότι θα παρακολουθήσω με κομμένη την ανάσα κάθε αγώνα προς τον τελικό (εύχομαι!) της Εθνικής Ελλάδος και φυσικά, όχι μόνος μου. Οι μεγάλες διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς με τη δική σου ομάδα να πρωταγωνιστεί θέλουν καλή παρέα στο σπίτι, νόστιμη πίτσα και φυσικά παγωμένη μπίρα. Το Ευρωμπάσκετ δεν το παρακολουθούμε κάθε μέρα, ούτε κάθε φορά η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται τόσο κοντά στα προγνωστικά για την κατάκτηση του χρυσού. Γι’ αυτό, βρήκα τη λύση και θα διοργανώσω βραδιές Ευρωμπάσκετ στο σπίτι με πίτσα, μπίρα και καλή παρέα.  

Η λύση για το φαγητό, που είναι και οικονομική, βρέθηκε στα ψυγεία της Lidl Κύπρου που διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από κατεψυγμένες πίτσες αλλά και μία πολύ καλή ποικιλία από μπίρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να καταλήξω για το ποια πίτσα θα έβαζα πρώτη στο καρότσι μου γι’ αυτό επέλεξα διάφορες, οι οποίες ψήνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.  

Εκείνη που ξετρέλανε την παρέα ήταν η αμερικανικής τεχνοτροπίας πίτσα, με λεπτό φύλλο, της σειράς McEnnedy με τυρί μοτσαρέλα, τυρί τσένταρ, πιπεριά και πικάντικο σαλάμι πεπερόνι. Οι πίτσες όμως που είναι οι αγαπημένες μου, ανήκουν στη σειρά Trattoria Alfredo, η Deliziosa Cheese Feast με γεμιστό στεφάνι τυρί, με σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα, τυρί έμενταλ και τυρί τσένταρ και η Deloziosa Pepperoni με υπέροχο λουκάνικο chorizo. To ίδιο brand πίτσας, η Trattoria Alfredo διαθέτει και συσκευασίες με mini pizza, οι οποίες είναι πολύ βολικές σε τέτοιες περιπτώσεις και ψήνονται σε μόλις 9 λεπτά. To μάτι μου έπεσε επίσης και σε μία κυπριακή πίτσα με λούντζα-χαλλούμι από την εταιρεία «Τα παραδοσιακά της Μαριάννας» η οποία είναι απολαυστική, πλούσια και σούπερ χορταστική. Η παρέα την τσάκισε! 

Δίπλα από την πίτσα πάει η παγωμένη μπίρα και η Lidl Κύπρου, μου έλυσε τα χέρια αφού έβαλα στο ψυγείο αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα. Η δικιά μου αγαπημένη είναι από τις κυπριακές, η μπίρα ΚΕΟ σε τενεκεδάκι και από τις ξένες μπίρες, η γερμανική premium Weissbier Patronus σε μπουκάλι. Πολύ καλά πάγωσα επίσης για τους φίλους μου στο ψυγείο την Perlenbacher σε μπουκάλι, την Argus Lager σε τενεκεδάκι και δεν θα μπορούσα να μη φέρω στο σπίτι τις γνωστές κι αγαπημένες από την Lidl Kύπρου ,τις Argus Silver στα μικρά χαριτωμένα γυάλινα μπουκαλάκια. 

Η Εθνική Ελλάδος και το Ευρωμπάσκετ, μας έδωσαν την καλύτερη αφορμή να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί, να δοκιμάσουμε πεντανόστιμες πίτσες και εξαιρετικές μπίρες. Αυτές οι συναθροίσεις είναι και σαν μικροί αποχαιρετισμοί του καλοκαιριού και καλωσόρισμα του φθινοπώρου. Ευχόμαστε βέβαια να τα πούμε και στον μεγάλο τελικό, για να πανηγυρίσουμε δεόντως το χρυσό μετάλλιο της φετινής σούπερ ομαδάρας με το μεγάλο αστέρι της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο 

Καλή επιτυχία Ελλάδα!   

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X