Υποδεχόμαστε τη νέα σεζόν με τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα γίνουν έμπνευση για νόστιμες δημιουργίες στο σπίτι.

Αποχαιρετάμε το φετινό καλοκαίρι και υποδεχόμαστε ανανεωμένοι τη νέα σεζόν. Ο Σεπτέμβριος για τους περισσότερους σηματοδοτεί την αρχή της χρονιάς και όχι η Πρωτοχρονιά. Ημερολογιακά πρόκειται για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου αν και οι θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν ακόμα να το νιώσουμε αυτό. Παρόλα αυτά όμως, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ανασυγκρότησης, της ανασύνταξης δυνάμεων, των νέων ξεκινημάτων, των καινούργιων πλάνων.

Έτσι, με γεμάτες μπαταρίες κρατάμε όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε το καλοκαίρι και επανερχόμαστε δυναμικά στην κανονικότητά μας. Η Lidl Food Academy μάς επιφυλάσσει κι αυτή την σεζόν όμορφες στιγμές, νέες και δημιουργικές συνταγές, γεύσεις και αρώματα από κάθε άκρη του πλανήτη, εορταστικά πιάτα, γιορτινές συνταγές που θα φτιάξουμε και φέτος τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για το Πάσχα.

Η νέα αρχή των σεμιναρίων της Lidl Food Academy γίνεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις ενδιαφέρουσες μαγειρικές συναντήσεις με πολύ εκλεκτές θεματικές. Η αρχή λοιπόν γίνεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και το ραντεβού θα δοθεί νωρίς το πρωί στις 9:00, στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας στην οδό Στασικράτους.

Στο πρώτο σεμινάριο της σεζόν, ο σεφ της ακαδημίας θα μας μυήσει στις χορτοφαγικές συνταγές της Μέσης Ανατολής. Αναμφίβολα, η Μέση Ανατολή εμένα με εξιτάρει ιδιαίτερα, αφού οι γεύσεις και τα αρώματά της αποτελούν, ίσως, τα σπουδαιότερα από κάθε άλλη κουζίνα στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθουμε τα πάντα για τα όσπρια τα οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, θα γνωρίσουμε το σπουδαίο μπαχαρικό σουμάκ και θα φτιάξουμε χορτοφαγικά κοφτά με σάλτσα ντομάτας, σαλάτα φατούς αλλά και σιροπιστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού.

Κι αν σας άνοιξα λιγάκι την όρεξη με το πρώτο σεμινάριο θα σας γλυκάνω με το δεύτερο που θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται, ίσως, για το αγαπημένο μου σεμινάριο αφού λατρεύω τη σοκολάτα. Εδώ, λοιπόν, θα δείξουμε το… πάθος μας για τη σοκολάτα με τον σεφ της ακαδημίας να μας εξηγεί την ετυμολογία της λέξης, την ιστορία της, τις χώρες παραγωγής της και θα μάθουμε τα πάντα για το κακαόδεντρο και τα είδη της σοκολάτας. Θα μπούμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε σοκολατάκια με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς, εύκολη και γρήγορη μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους, μίνι τσιζκέικ φούρνου με λευκή σοκολάτα και μπράουνις σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα είμαι σίγουρα εκεί!

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η Lidl Food Academy θα μας ταξιδέψει, όπως μας συνηθίζει, σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς για να γίνουμε μύστες της μαγευτικής ταϊλανδέζικης κουζίνας και να μάθουμε τα μυστικά της. Μαζί με τη σημαντική βοήθεια του σεφ της ακαδημίας, θα μαγειρέψουμε μία δροσερή σαλάτα με αγγούρι, φιστίκια και τσίλι, ένα συνοδευτικό ρύζι γιασεμί, Pad Thai, πράσινο κάρυ κοτόπουλο και για επιδόρπιο παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο. Η αλήθεια είναι πως όλα τα Σάββατα του Σεπτεμβρίου, θα με βρείτε εκεί!

Τέλος, αποχαιρετάμε τον Σεπτέμβριο με το τελευταίο σεμινάριο του μήνα που θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα μας μάθει τα πάντα για ένα νόστιμο brunch. Ποιος δεν αγαπάει το brunch και τα πιάτα του; Τι πιο όμορφο να ξέρεις να φτιάχνεις μερικά πιάτα brunch στο σπίτι που θα ενθουσιάζονται τα παιδιά και όχι μόνο. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να φτιάχνουμε φριτάτα με τυρί και καπνιστό σολομό, αυγά ανάκατα «scrambled eggs», αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka», smoothie σε μπολ, αμερικάνικα pancakes και θα πιούμε κλασική Μιμόζα.

Η αρχή γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Σεπτέμβριο από την Lidl Food Academy, αφού επιστρέφει για να μας ταξιδέψει από την Μέση Ανατολή μέχρι την Ταϊλάνδη, να μας γλυκάνει με υπέροχες συνταγές με σοκολάτα και να μας κάνει ένα υπέροχο τραπέζι με εκλεκτά και εύκολα πιάτα για brunch. Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, ανανεώνουμε το ραντεβού μας εκεί στο κέντρο της πόλης και στην αγαπημένη μας Lidl Food Academy, για νόστιμες μαγειρικές, διασκέδαση και όμορφες στιγμές!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X