Όλα τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε φέτος το καλοκαίρι που θα βρεθούμε και πάλι στις αμμουδιές για διακοπές 

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών. Η περίοδος που αναζητούμε μία ανάσα ανάπαυλας για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα, να βγούμε εκτός του κύκλου της καθημερινότητας και να βρεθούμε σε κάποια κοσμοπολίτικη είτε ερημική παραλία του νησιού μας. Αυτό δεν μας περιορίζει βέβαια από τα να ταξιδέψουμε και εκτός για να αράξουμε σε κάποια αμμουδιά της Ελλάδας, σε ένα πανέμορφο νησί για να γεμίσουμε μπαταρίες και να επιστρέψουμε.

Ωραίες οι διακοπές και οι χαλαρώσεις, όμως, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που οφείλουμε να ακολουθούμε για το δικό μας ουσιαστικά καλό και φυσικά των αγαπημένων μας προσώπων.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε καλά τόσο την περίοδο που θα βρισκόμαστε στις παραλίες όσο και σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού είναι η συνεχής και συστηματική ενυδάτωση του οργανισμού μας. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται ιδιαίτερα φέτος, με τους συνεχείς καύσωνες μπορούν εύκολα να μας οδηγήσουν σε θερμοπληξία, ιδιαίτερα μετά από τις πολλές ώρες έκθεσής μας στον ήλιο.

Επίσης, προτιμούμε να αποφεύγουμε τα πλαστικά μπουκάλια στην παραλία και να γεμίζουμε τον θερμό μας με νερό το οποίο θα διατηρείται μάλιστα και παγωμένο για πολλές ώρες. Αν θα πάρετε μαζί σας πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες φροντίστε να τα μαζέψετε και να τα πάρετε στην ανακύκλωση. Προτιμήστε συσκευασίες από την Lidl Κύπρου με τη σήμανση «improving & reducing-packaging responsibly», η οποία μας ενημερώνει για τις βελτιωμένες ιδιότητες βιωσιμότητας της συσκευασίας του κάθε προϊόντος και μας εξηγεί ότι πρόκειται για μια συσκευασία με μειωμένο ή λιγότερο ή σχεδόν καθόλου πλαστικό. Κάποιες μάλιστα συσκευασίες έχουν απολέσει εντελώς το πλαστικό τους πώμα, διατηρώντας μόνο το μεταλικό του κάλυμμα όπως για παράδειγμα το cottage cheese.

Ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η έκθεσή μας στην ακτινοβολία του ήλιου. Το κλίμα αλλάζει και η υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δεν είναι και τόσο αθώες. Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουμε την άμεση έκθεσή μας στον ήλιο στις ώρες αιχμής (11:00-15:00), καθόμαστε σε δροσερό και σκιερό μέρος, ενυδατωνόμαστε συχνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνουμε το αντηλιακό μας. Αν ψάχνεις μία καλή σειρά αντηλιακών για όλη την οικογένεια δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τα Lidl Κύπρου για να τα προμηθευτείς σε Lidl τιμές. Η σειρά Cien είναι εξαιρετική και διαθέτει μία τεράστια γκάμα προϊόντων για όλες τις ηλικίες και τύπους δερμάτων. Θα βρείτε αντηλιακά σπρέι, λάδια, κρέμες για ενυδάτωση μετά τον ήλιο, αντηλιακά για παιδιά, για έντονο μαύρισμα, με ψηλούς και χαμηλούς δείκτες προστασίας από 50, 30 και 20

Φέτος, έλαβα ήδη τα μέτρα μου και προμηθέυτηκα αντηλιακά από την μεγάλη σειρά Cien που θα τα βρείτε δίπλα από τα ταμεία της Lidl Κύπρου. Η σειρά περιλαμβάνει αντηλιακά σπρέι, που το προτιμώ, αντηλιακό λάδι σε σπρέι με δείκτες προστασίας από 50, 30 και 20.

Τέλος, ένα ακόμα μυστικό για το καλοκαίρι είναι τα ελαφριά, μικρά γεύματα, χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Μία βόλτα στους διαδρόμους της Lidl Κύπρου είναι αρκετή για να σας δώσει πολλές και διάφορες ιδέες για μικρά, ανάλαφρα, χορταστικά γεύματα και σνακ που θα τα πάρετε μαζί σας στην παραλία. Προτιμήστε φρέσκα φρούτα, να τα διατηρήσετε στις μικρές παγωνιέρες και να τα κόψετε επί τόπου για μην χάνονται οι βιταμίνες. Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος στην παραλία. Μικρά σαντουτσάκια με τυράκι και νόστιμα αλλαντικά της σειράς Dulano της Lidl Κύπρου.

Φέτος, απολαύτε τον ήλιο, την θάλασσα και την ημεμία σας αλλά πάνω από όλα προστατέψτε τον εαυτό σας και το περιβάλλον μας.  Ακολουθήστε αυτούς τους βασικούς κανόνες και απολαύστε την κάθε στιγμή αυτών των διακοπών.

 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X