Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, και αυτή την ημέρα θέλουμε όλα να κερδίσουν τον θαυμασμό των καλεσμένων μας τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την περίοδο εκείνη του χρόνου όπου δίνουμε λίγη περισσότερη σημασία στα όμορφα πράγματα. Οι μέρες αυτές επιζητούν τη λάμψη και τη χρυσόσκονη. Τα τραπέζια των ημερών αυτών γίνονται σημεία συνάντησης με φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα υλικά με τα οποία θα μαγειρέψουμε, στις συνταγές που θα φτιάξουμε, στα κρασιά που θα σερβίρουμε, στον τρόπο που θα στρώσουμε το τραπέζι και θα βάλουμε το καλό μας τραπεζομάντηλο. Όλα πρέπει να είναι όπως τους αρμόζει: τέλεια και λαμπερά!

Για να είναι λοιπόν όλα τέλεια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, μία είναι η ιδανική λύση: η Lidl Κύπρου. Αυτές τις μέρες νιώθω μεγάλη χαρά που βλέπω τα ράφια γεμάτα με γιορτινά καλούδια, στολίδια και υλικά εποχής που προσφέρονται για εξαιρετικές συνταγές. Ενθουσιάζομαι που αυτή την περίοδο βλέπω ξανά τις αγαπημένες μου σειρές, όπως η Deluxe, να επανέρχονται δυναμικά με νέα ή παλιότερα και πεντανόστιμα προϊόντα.

Για να ξεχωρίσει το γιορτινό σας τραπέζι, δεν έχετε παρά να διαλέξετε μερικά από τα υπέροχα προϊόντα της σειράς της Lidl Deluxe. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η συγκεκριμένη σειρά μάς ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο. Με λαμπερές, ξεχωριστές συσκευασίες και γευστικά, ποιοτικά, μοναδικά προϊόντα σε Lidl τιμές!

Αυτά τα Χριστούγεννα θα ήθελα κι εγώ να εντυπωσιάσω με το τραπέζι μου. Κι έτσι αποφάσισα, μετά από ενδελεχή έρευνα στα ψυγεία και τους διαδρόμους των Lidl Κύπρου, να φτιάξω την Deluxe χοιρινή ωμοπλάτη, με την οποία μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε εντυπωσιακά γιορτινά πιάτα. Φέτος θα τη φτιάξω σιγοψημένη με κουμανταρία, μαζί με φρέσκα λαχανικά εποχής, πατάτες σε κύβους, καρότα σε ροδέλες, λίγο τσίλι ή μπούκοβο, ξηρό θυμάρι και ρίγανη για μεθυστικό άρωμα, τριμμένο σκόρδο και κρεμμύδια. Θα το βάλω σε μεγάλο ταψί και θα ψηθεί αργά αργά στον φούρνο, για πάνω από 4 ώρες, ώστε να κατεβάσει τα ζουμιά του και να δημιουργηθεί μια απίθανη σάλτσα μαζί με τα αρώματα και τις γεύσεις των λαχανικών.

Στο τραπέζι θα το συνοδέψω με τις αγαπημένες μου Deluxe πατάτες γκρατέν με μανιτάρια ή με τα Deluxe σπαράγγια με μπέικον. Αγαπώ ιδιαίτερα τις Deluxe αλοιφές, όπως η Deluxe τυροσαλάτα με φέτα Π.Ο.Π. και τέσσερις πιπεριές και η Deluxe τυροσαλάτα με φέτα Π.Ο.Π. και λιαστή ντομάτα, που, σε συνδυασμό με φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί, έχουν μια ιδιαίτερη γεύση ως ορεκτικά.

Αν θέλετε όμως οι καλεσμένοι σας να εντυπωσιαστούν ακόμα περισσότερο, τότε επιβάλλεται να τους σερβίρετε το εξαιρετικό και… όχι τόσο συνηθισμένο Deluxe στέικ στρουθοκάμηλου, ή και Deluxe στέικ από καγκουρό, που σίγουρα κανείς τους δεν θα έχει δοκιμάσει ποτέ, εκτός κι αν ήρθαν από την Αυστραλία. Η σειρά των προϊόντων Deluxe θα σας δώσει πολλές και απίθανες ιδέες για το εορταστικό σας τραπέζι και όχι μόνο. Αναζητήστε τα στα Lidl Κύπρου και δώστε στο φετινό τραπέζι σας αυτό που χρειάζεται για να εντυπωσιάσετε και να αγγίξετε την τελειότητα.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X