Αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες και ψωνίζουμε γνωρίζοντας τι βάζουμε στο πιάτο μας

Θα λέγαμε πως διανύουμε μία εποχή που είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι από ποτέ για όλα αυτά που βάζουμε στο καλάθι των αγορών μας από τις υπεραγορές. Τα χρόνια όπου η κάθε οικογένεια καλλιεργούσε έξω από την πόρτα της τα φρούτα και τα λαχανικά της, έπαιρνε φρέσκα αβγά από τις κότες της και γάλα από τα ζώα της έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, όμως, μπορούμε να επιλέγουμε και να προμηθευόμαστε βιολογικά και οργανικά προϊόντα, εύκολα και κυρίως με ασφάλεια.

Οι λέξεις εμπιστοσύνη και ασφάλεια είναι βασικές έννοιες και κύριοι λόγοι που επιλέγουμε τη Lidl Κύπρου για να προμηθευτούμε βιολογικά προϊόντα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τόσο τις αρχές που πρεσβεύει η εταιρεία, τις μεθόδους που ακολουθεί και βάζουμε στο καρότσι μας τα προϊόντα της με το συγκεκριμένο βιολογικό σήμα που αποδεικνύει ότι η Lidl συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιολογική γεωργία και παραγωγή, καθώς δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά χημικά φυτοφάρμακα και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Ως βιολογικά τρόφιμα λοιπόν, ορίζουμε εκείνα που φέρουν την κατάλληλη πιστοποίηση από επίσημο και αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία που ελέγχει την τροφή σε κάθε στάδιο της παραγωγής της, ξεκινώντας από το χώμα μέχρι και την συσκευασία. Η Lidl Κύπρου ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει όλες αυτές τις διαδικασίες γι’ αυτό και εμπιστευόμαστε τα προϊόντα της.

Η ανθρώπινη υγεία αποτέλεσε τον σημαντικότερο λόγο ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Η κατανάλωση φρέσκων βιολογικών προϊόντων (γαλακτοκομικών, φρούτων και λαχανικών) προάγει την υγεία των ατόμων μειώνοντας την έκθεσή τους σε φυτοφάρμακα, ενώ θέτει ταυτόχρονα τα θεμέλια και για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Στα βιολογικά προϊόντα, όπως τα βιολογικά λαχανικά που βρίσκουμε σε ποικιλία στο μανάβικο της Lidl Κύπρου, υπάρχει υψηλότερη συγκέντρωση μικροθρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνης C, μαγνησίου, σιδήρου, ασβεστίου και φωσφόρου. Επιπλέον, η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι αυξημένη συγκριτικά με αυτή των συμβατικών τροφίμων, εξαιτίας του «στρεσογόνου» περιβάλλοντος στο οποίο διαβιούν τα φυτά στις βιολογικές καλλιέργειες, γεγονός το οποίο τα εξαναγκάζει στην ανάπτυξη ισχυρών αμυντικών μηχανισμών ενάντια σε διάφορους παθογόνους οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το λυκοπένιο στην ντοµάτα, οι πολυφαινόλες στις πατάτες, οι φλαβονόλες στα μήλα, η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί, το ελλαγικό οξύ στις φράουλες και η κουερσετίνη στα κρεμμύδια, είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στα βιολογικά προϊόντα.

Κατά κανόνα τα βιολογικά τρόφιμα εμπεριέχουν μικρότερη ποσότητα νερού και περισσότερη «σάρκα», γεγονός το οποίο τα καθιστά να έχουν εντονότερο άρωμα και πλουσιότερη γεύση σε σύγκριση με τα συμβατικά τρόφιμα, είτε αυτά καταναλώνονται ωμά είτε μαγειρεμένα. Δοκιμάστε τα βιολογικά ντοματίνια, ντομάτες και αγγούρια από τα ράφια της Lidl Κύπρου και θα νιώσετε τη διαφορά τόσο στο χρώμα, το άρωμα όσο και τη γεύση. Αγαπώ ιδιαίτερα τις πιπεριές φλωρίνης και χαίρομαι που τις βρίσκω με την ετικέτα Bio Organic στα καταστήματα της Lidl Κύπρου.

Πέραν των βιολογικών φρούτων και λαχανικών επιλέγω το bio organic μέλι, τα αβγά, κάποια προϊόντα vegan της σειρά Vemondo που είναι επίσης βιολογικά όπως το γάλα αμυγδάλου είτε ακόμη την bio βρώμη και μούσλι.

Μία διατροφή πλούσια σε bio organic προϊόντα αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας, αφού μας προστατεύει από πολλά πρόσθετα και άγνωστα στοιχεία που εντοπίζονται σήμερα στην αγορά. Η Lidl Κύπρου μας προσφέρει πολλές και εξαιρετικές επιλογές, μάλιστα σε Lidl τιμές με μία μεγάλη γκάμα Bio Organic προϊόντων που μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι μας νιώθοντας ασφάλεια.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X