Αυτή η εποχή μας προσφέρει απλόχερα μία αφθονία και μεγάλη ποικιλία ζουμερών φρούτων που μας δροσίζουν και βάζουν χρώμα και γεύση στο τραπέζι μας!

Κάθε χρόνο ανυπομονώ για το καλοκαίρι, όχι μόνο για να απολαύσω τη θάλασσα, τις αμμουδιές και τις διακοπές, αλλά για να μπορέσω να γευτώ ξανά όλα τα αγαπημένα μου φρούτα. Το καλοκαίρι, λοιπόν, μας προσφέρει απλόχερα μία τεράστια ποικιλία από ολόδροσα, ζουμερά και χρωματιστά φρούτα που αναμφίβολα είναι τα νοστιμότερα της χρονιάς.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Lidl Κύπρου, αυτή την εποχή του χρόνου, χαίρομαι ιδιαίτερα που το μάτι μου γεμίζει με χρώματα μόλις αντικρίσω την φρουταρία. Κάνω μία μεγάλη στάση στο συγκεκριμένο σημείο και απολαμβάνω όλον αυτό τον πλούτο που μας προσφέρει το καλοκαίρι και βέβαια η Lidl Κύπρου, που φροντίζει να φτάνουν ολόφρεσκα και σε μεγάλη ποικιλία στα ράφια της. Κάθε φορά βρίσκομαι σε δίλημμα. Καρπούζι ή πεπόνι, ροδάκινα ή βερίκοκα, νεκταρίνια ή κεράσια; Τελευταία όμως έπαψα να βάζω τον εαυτό μου σε τέτοιες σκέψεις και αποφάσισα πως θέλω το ψυγείο μου να είναι όπως ακριβώς η φρουταρία της Lidl Κύπρου: σε αφθονία και γεμάτη με χρώμα!

Τι πιο ωραίο, δροσερό και παράλληλα υγιεινό να καταναλώνουμε καθημερινά φρέσκα φρούτα; Η συγκεκριμένη, μάλιστα, περίοδος μάς επιτρέπει να έχουμε πάρα πολλές επιλογές για κατανάλωση φρούτων τα οποία μας ενυδατώνουν, μας δροσίζουν και μας προσφέρουν βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες απαραίτητες για τη διατροφή μας.

Από την άλλη, τα φρούτα του καλοκαιριού, νόστιμα και με λίγες θερμίδες, αποτελούν την ιδανική βάση για μικρά, ελαφριά γεύματα, δροσερές σαλάτες, σνακ, smoothies, φρέσκους χυμούς, καλοκαιρινά γλυκά χαμηλά σε λιπαρά, ακόμα και ευφάνταστα κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ. Αγαπημένο, όμως, όλων το καρπούζι, ο βασιλιάς των φρούτων. Αν το καλοκαίρι είχε άρωμα θα ήταν αυτό του καρπουζιού. Δροσερό, πλούσιο σε νερό και θρεπτικά συστατικά, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και γίνεται εξαιρετικό smoothie. Χάρηκα πάρα πολύ μάλιστα όταν βρήκα στη φρουταρία της Lidl Κύπρου καρπούζι χωρίς κουκούτσια, που όσο και να πεις είναι ένα μειονέκτημα του αγαπημένου μας φρούτου.

Ήξερες όμως πως το καρπούζι μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της αποθεραπείας των καταπονημένων μυών; Πρόκειται για ένα φρούτο που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το ψυγείο μου και αγαπώ να το καταναλώνω όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδιαίτερα το βράδυ, προσφέρεται ως ένα υπέροχο και ελαφρύ δείπνο, με κυπριακό χαλλούμι φυσικά, ή ακόμα και με ελληνική φέτα μαζί με παξιμάδι, κριτσίνι ή ακόμα και ένα αφράτο ψωμί.

Το τελευταίο διάστημα, γεμίζω το καρότσι μου με πολλά φρέσκα φρούτα από τη Lidl Κύπρου αφού τα βρίσκω εκεί ολόδροσα, λαχταριστά και σε ποικιλία. Εκεί, εντοπίζω ναι μεν νεκταρίνια άλλα όχι μόνο σε ένα είδος και αυτό μου δίνει την επιλογή να διαλέξω. Έτσι επιδίδομαι σε παρασκευές φρουτοσαλάτας που είναι σούπερ υγιεινό γεύμα ή σνακ, αυτές τις ζεστές ημέρες που διανύουμε. Η κουζίνα γεμίζει με όλα αυτά τα υπέροχα αρώματα των φρούτων του καλοκαιριού που η κατανάλωσή τους μας κρατάει ενυδατωμένους και μας δίνει ενέργεια να αντέξουμε την τόση ζέστη που ήρθε και φέτος στην Κύπρο.

Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πολύ cool, τέλεια λύση για το καλοκαίρι, για όμορφες πιατέλες που θα συνοδεύσουν τις νύχτες μας με κρασιά και τυριά στη βεράντα ή μικρά σνακ ακόμα και ολόκληρα γεύματα σε σαλάτες ή ακόμη και μακαρονάδες, γιατί όχι;

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X