Μία σημαντική παράμετρος της σημερινής μας ζωής είναι να εμπιστευόμαστε τα προϊόντα που βάζουμε στο σπίτι και στην κουζίνα μας

Θα μπορούσατε να προμηθευτείτε τρόφιμα ή άλλα προϊόντα για το σπίτι και την κουζίνα σας αν δεν εμπιστευόσασταν τον προμηθευτή; Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι άνθρωποι υποφέρουν σήμερα σε τριτοκοσμικές χώρες από κατανάλωση τροφών ακατάλληλων για τον ανθρώπινο οργανισμό και την υγεία; Σήμερα, διανύουμε μία εποχή αυστηρού ελέγχου των τροφίμων που μπαίνουν στα ράφια των υπεραγορών αλλά και μία περίοδο που αλυσίδες όπως η Lidl επιβεβαιώνουν τον καταναλωτή τους, με ειδικές ετικέτες στις συσκευασίες των προϊόντων τους για τα υψηλά πρότυπα της εταιρείας και τη σημασία που δίνει στον τομέα αυτό.

Το θέμα της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά προϋποθέτει τεχνογνωσία, μελέτη, σταθερή στρατηγική και φυσικά σεβασμό προς τον καταναλωτή. Όλα αυτά τα στοιχεία αναγνωρίζω στην Lidl Κύπρου κάθε φορά που περιπλανιέμαι στους διαδρόμους της συγκεκριμένης υπεραγοράς της γειτονιάς μου, βλέποντας τις διάφορες σημάνσεις στα προϊόντα της αλλά μαθαίνοντας παράλληλα για τις ποικίλες πιστοποιήσεις της.

Άλλες ετικέτες δείχνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εδώδιμων και μη προϊόντων. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με κολεξιόν που παράγονται ειδικά για τη Lidl Κύπρου από το 2019. Εκτός από την εφαρμογή και την υψηλής ποιότητας κατεργασία, οι πιστοποιήσεις διασφαλίζουν, ανάλογα με τη σήμανση, π.χ. τη συμβατότητα με το δέρμα, ότι το προϊόν είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες ή ότι είναι οικολογικής παραγωγής. Επιπλέον, τα ηλεκτρολογικά είδη, οι οικιακές συσκευές, τα παιχνίδια ή τα έπιπλα, εκτός από τους ελέγχους που διενεργούνται εσωτερικά στη Lidl, ελέγχονται εξαντλητικά και από ανεξάρτητα ινστιτούτα.

Οι συγκεκριμένες σημάνσεις ξεκαθαρίζουν στον καταναλωτή πως το προϊόν που βάζει στο καρότσι του έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Στόχος της Lidl αντιλαμβάνομαι, πως είναι η διαφάνεια μέσω των συγκεκριμένων σημάνσεων, οι οποίες βρίσκονται σε ευδιάκριτα σημεία στις εκάστοτε συσκευασίες των προϊόντων της. Οι σημάνσεις αυτές αναφέρονται σε πολλές βασικές παραμέτρους για τον καταναλωτή όπως είναι η διατροφική αξία, τα αλλεργιογόνα και η σφραγίδα βιωσιμότητας. Με αυτόν τον τρόπο ως καταναλωτής αντιλαμβάνομαι πως η Lidl ακολουθεί αυστηρούς κανόνες, σέβεται τον καταναλωτή και επιδιώκει την ποιότητα στα προϊόντα της τόσο για την υγεία μας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό λοιπόν, επιλέγω τη Lidl Κύπρου και τα προϊόντα της, διότι μέσα από τις διαβεβαιώσεις της επιδεικνύει σεβασμό σε όλους εμάς τους καταναλωτές, την κοινωνία και την φύση. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, στηρίζει τη βιώσιμη αγροκαλλιέργεια δίνοντας έμφαση στους τρόπους και τις μεθόδους εργασίας, που καθιστούν το έδαφος πιο παραγωγικό και παράλληλα ελαχιστοποιούν τις ζημιογόνες επιπτώσεις στο νερό, τον αέρα, το έδαφος, το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, καθώς και την ανθρώπινη υγεία.

Νιώθω ότι ψωνίζοντας από εκεί είμαι ασφαλής για το τι βάζω στο σπίτι μου. Ξέρω πως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της σήμερα, φέρουν σχετικά σήματα αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν διεθνή πρότυπα πιστοποίησης όπως το Fairtrade, το UTZ, το Bio ή Rainforest Alliance.

Χαίρομαι, που μπορώ πλέον να γεμίζω το καλάθι της υπεραγοράς, νιώθοντας σιγουριά για όλα αυτά που βάζω στην κουζίνα μου και τρέφω τον οργανισμό μου.

Από την άλλη, ξέρω πως εδώ και χρόνια έχει δεσμευτεί ώστε να προωθεί την βιώσιμη καλλιέργεια του καφέ, του κακάο και του τσαγιού. Ταυτόχρονα, όσον αφορά τα φρούτα, τα λαχανικά, τα άνθη και τα φυτά που εμπορεύεται, διαθέτουν όλα την πιστοποίηση GLOBAL G.A.P., Fairtrade ή του ολλανδικού Milieu Project Sierteel. Γνωρίζω, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στο κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ψάρια, στηρίζοντας τα πρότυπα πιστοποίησης, όπως MSC, BIO και ASC.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X