24 Ιουνίου 2023

9:00
Είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό πρωινό Σαββάτου και οι συμμετέχοντες ξεκινούν να καταφθάνουν στην Ακαδημία μας. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην μακρινή Κίνα και θα γνωρίσουμε καλύτερα, την υπέροχη αυτή κουζίνα.
10:00
Μετά την υπέροχη εισαγωγή, πάμε να ετοιμάσουμε κινέζικη σούπα με “dumplings” σε φρέσκο ζωμό γαρίδας. Τόσο ο ζωμός, όσο και τα dumplings μας θα προετοιμαστούν από το μηδέν, όπως ακριβώς προστάζει η παραδοσιακή συνταγή.
11:00
Στη συνέχεια προχωράμε σε μια συνταγή που γνωρίζουμε όλοι καλά και αγαπάμε, γλυκόξινο κοτόπουλο “sweet and sour”. Η διαδικασία της συνταγής χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, όμως δίνει στους συμμετέχοντες ιδιαίτερη ικανοποίηση που μαθαίνουν πώς να την φτιάχνουν με τον αυθεντικό τρόπο!

12:00
Συνεχίζουμε με ένα κλασικό και θρεπτικό συνοδευτικό, τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά.
12:30
Στη συνέχεια φτιάχνουμε κοτόπουλο chow mein, δηλαδή noodles με λαχανικά και κοτόπουλο! Μια συνταγή που «λάμπει» διά μέσου της απλότητάς της!
13:00
Κλείνουμε με ένα απίθανο κινέζικο γλυκό: κινέζικες τηγανίτες με μπανάνα και ανανά! Κι έτσι απολαυστικά, ακόμα ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του! Μέχρι το επόμενο!

 

Συνταγές Σεμιναρίου

Σούπα με “dumplings” (κινέζικα ραβιόλια) σε φρέσκο ζωμό γαρίδας

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Κινέζικες τηγανίτες με μπανάνα και ανανά

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X