24 Φεβρουαρίου 2024

9:00
Στις 13 Απριλίου 2024, η Lidl Food Academy γέμισε μυρωδιές και χορτοφαγικές γεύσεις από την πλούσια, πληθωρική, ινδική κουζίνα. Οι ερασιτέχνες σεφ που παρακολούθησαν το μάθημα του σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου ήρθαν με όρεξη και έφυγαν με έμπνευση και γνώσεις!
10:00
Αρχή με ψωμί naan με γιαούρτι. Μάθαμε πόσο εύκολο είναι να το φτιάξουμε στο σπίτι και με πόσους πολλούς τρόπους μπορούμε να το συνδυάσουμε!
10:30
Από τα καλύτερα ορεκτικά που μπορεί να φτιάξει κανείς: Samosas! Τα ινδικά πατατοπιτάκια που μοσχοβολάνε και έχουν μια ελαφρώς πικάντικη γεύση μας ταξίδεψαν στην Ινδία μέχρι να πεις κάρυ!
11:30
Ινδικές συνταγές χωρίς τσάτνεϊ; Δεν γίνεται! Το πανεύκολο τσάτνεϊ με μάνγκο και μήλο που μας έδειξε ο σεφ δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
12:00
Για κυρίως πιάτο, φτιάξαμε κάρυ τίκκα μασάλα, με κουνουπίδι και κρέμα σόγιας. Με απλά υλικά, αλλά συνδυάζοντας τα σωστά μπαχαρικά, το κυρίως πιάτο μας ήταν μια γαστρονομική έκπληξη!
12:30
Το συνοδεύσαμε με αρωματικό ρύζι με κάρδαμο! Μια μικρή προσθήκη μας έφερε μεγάλα αποτελέσματα!
13:00
Κλείσαμε αυτό το τόσο ταξιδιάρικο μάθημα με γαλακτερό ινδικό γλυκό “milk burfi”, μια παραδοσιακή συνταγή που έχει τις ρίζες της στον 16ο αιώνα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Ινδικά πατατοπιτάκια (Samosas)

Κάρυ Τίκα Μασάλα με κουνουπίδι και κρέμα σόγιας

Ψωμί Naan με γιαούρτι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X