7 Μαΐου 2022

9:00
Αυτό το πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία θα είναι ξεχωριστό. Το σημερινό μάθημα είναι άκρως εξωτικό! Όμως, τίποτε δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την απαραίτητη ενέργεια. Καφές και πρωινό λοιπόν για τους συμμετέχοντες και φύγαμε για το γευστικό μας ταξίδι στην μακρινή Ταϊλάνδη!  
10:00
Τέλος η θεωρία. Πάμε τώρα στη δημιουργία! Οι μαθητές ξεκινούν να φτιάχνουν τις υπέροχες Thai συνταγές που εμπνεύστηκε ο σεφ μας. Πρώτη στη σειρά, μια δροσιστική αλλά και πικάντικη αγγουροσαλάτα με φιστίκια και τσίλι! 
11:00
Συνεχίζουμε με το ρύζι jasmine που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα της Ταϊλάνδης. Αυτό το ξεχωριστό συνοδευτικό πιάτο δίνει πλούσιο άρωμα και εξωτική γεύση σε όλες τις ασιατικές συνταγές! 
12:20
Από ένα σεμινάριο με θέμα την Ταϊλάνδη, δεν θα μπορούσε να λείπει το Pad Thai, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της συγκεκριμένης κουζίνας! Τα αρώματα και οι γεύσεις από ψάρι και τσίλι φαίνεται να έχουν ενθουσιάσει τους συμμετέχοντές μας! 
13:30
Βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στην Ταϊλανδική κουλτούρα με ένα Gaeng Keow Wan, το οποίο μεταφράζεται σε «γλυκό πράσινο κάρυ». Το όνομα προέρχεται από το χρώμα του πιάτου, το οποίο προκύπτει από το χτύπημα φρέσκων πράσινων τσίλι στο γουδί. Η έντονη πικάντικη γεύση του τσίλι με τη γλυκάδα από το γάλα καρύδας είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Για επιδόρπιο σειρά έχει ένα δροσερό, λαχταριστό παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο! 
13:30
Ένα ξεχωριστό σεμινάριο γεμάτο έντονες γεύσεις και αρώματα της Ανατολής φτάνει στο τέλος του. Ήρθε η ώρα που οι συμμετέχοντες περίμεναν υπομονετικά, να δοκιμάσουν τα πολύχρωμα και εύγευστα πιάτα που ετοίμασαν! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Γρήγορες και εύκολες κυπριακές φλαούνες με αναρή, χαλούμι και ζύμη από γιαούρτι

Pad Tai

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά

X