3 Σεπτεμβρίου 2022

9:00
Ένα ακόμη πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι συμμετέχοντες άρχισαν να φτάνουν! Όπως κάθε φορά, φρεσκοφτιαγμένος καφές και νόστιμο πρόγευμα δίνουν την απαραίτητη ώθηση και το μάθημα ξεκινά! 
10:00
Το σημερινό μάθημα έχει άρωμα Ιταλίας και είναι αφιερωμένοπού αλλού; Στην πίτσα φυσικά! Ο chef μας αναλύει την ιστορία, τις επιρροές και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το δημοφιλές πιάτο αλλά και τις συνταγές που θα ετοιμάσουμε 
10:30
Ξεκινάμε με μια τραγανή, κρύα πίτσα με φέτα και φρέσκα λαχανικά που θα αγαπήσουν οι χορτοφάγοι! Στη συνέχεια, ο σεφ μας δείχνει τα μυστικά της ζύμης για πίτσα αργής ωρίμανσης! Η συγκεκριμένη ζύμη έχει πλούσια γεύση, εκπληκτική υφή και έντονη κυψέλωση ενώ είναι εύκολα διαχειρίσιμη, χωρίς να σκίζεται στο άνοιγμα. 

 

11:30

Συνεχίζουμε με ίσως την πιο διάσημη πίτσα του κόσμου, τη Μαργαρίτα! Απλή μα πεντανόστιμη, φτιαγμένη με μόνο τρία υλικά, τομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας. 

12:30
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μια πιο ιδιαίτερη πίτσα με σύκα, προσούτο, ρόκα και κατσικίσιο τυρί. Ο συνδυασμός αυτών των φαινομενικά αταίριαστων υλικών, μας δίνει μια αξέχαστη γεύση!  

Οι όμορφες μυρωδιές από τους φούρνους μας έχουν πλημμυρίσει την Ακαδημία που σήμερα θυμίζει έντονα Ιταλία!  

13:30
Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το γλυκό και ο σεφ μας ετοίμασε μια γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα εποχής και επιλογές από πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς και marshmallows καμένα με φλόγιστρο.  

Ακόμα ένα υπέροχο σεμινάριο έφτασε στο τέλος του με τους προσκεκλημένους μας να απολαμβάνουν τις υπέροχες πίτσες που ετοίμασαν στην τραπεζαρία της Ακαδημίας! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Τραγανή κρύα πίτσα με φέτα και φρέσκα λαχανικά

Πίτσα με σύκα, προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X