Υπάρχουν κάποια φαγητά που μας προσφέρουν ανακούφιση. Οι σούπες ή τα μακαρονάκια που προσέφερε πάντα η γιαγιά στο σπίτι της τις κρύες μέρες που μας έκαναν να αισθανόμαστε πάντα πιο όμορφα. Αγαπημένα γλυκά που καταβροχθίζαμε σε κάποια ερωτική απογοήτευση ή μυρωδιές που μας πάνε χρόνια πίσω και μας προσφέρουν θαλπωρή.

Στο μάθημα του Σαββάτου στις 16 Νοεμβρίου, στη Lidl Food Academy, 10 τυχεροί παρευρισκόμενοι με τους συνοδούς τους δημιούργησαν το δικό τους μενού για να προσφέρουν αγάπη στους ανθρώπους που νοιάζονται. Μέσω του φαγητού, και σε αυτό το μάθημα, ο Σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος δημιούργησε συνταγές που αγαπήσαμε και αγαπάμε διαχρονικά στην Κύπρο.

Η θεματολογία αφορούσε συνταγές με πιάτα γεμάτα στοργή ή αλλιώς ‘Comfort Food’.  Μετά από το πρώτο θεωρητικό μέρος του μαθήματος που πραγματοποιήθηκε από τον σεφ της Ακαδημίας και την ομάδα του, παρουσίασαν μία προς μία τις συνταγές, καθώς και τον σωστό τρόπο εκτέλεσής τους. Οι συμμετέχοντες ανέλαβαν δράση και άρχισαν να μαγειρεύουν για πρώτο πιάτο μια Σούπα Μινεστρόνε με βασικά συστατικά φρέσκες πατάτες, καρότα, ντομάτες, αλλά και το μυρωδάτο ελαιόλαδο Αρχαϊκά. Στη συνέχεια για κυρίως πιάτο έφτιαξαν ψητό κοτόπουλο με πατάτες, λαχανικά και μυρωδικά του κήπου. Το μυστικό του σεφ για μια τέλεια κρούστα στο κοτόπουλο είναι να αλείψετε το κοτόπουλο εξωτερικά με baking powder Belbake, έτσι, θα εντυπωσιάσετε και στη γεύση και στην εμφάνιση. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με ένα κέικ διπλής σοκολάτας χρησιμοποιώντας κουβερτούρα εξαιρετικής ποιότητας με 52% κακάο, Fin Carré. Ο σεφ επισήμανε πως η επιτυχία στο κέικ κρύβεται στο κοινό μυστικό, πως δεν πρέπει να βγει εντελώς στεγνό από τον φούρνο.

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε μυστικά αλλά και πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα εύκολη, αλλά και πιο δημιουργική επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Lidl Food Academy και δηλώστε συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα δωρεάν μαθήματα μαγειρικής και ίσως είστε εσείς ένας από τους τυχερούς.

X