6 Μαίου 2023

9:00
Ακόμα ένα πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία της Lidl, και οι καλεσμένοι μας ετοιμάζονται να «βουτήξουν» στον υπέροχο κόσμο του Vegan Street Food από διάφορες γωνιές του κόσμου! O σημερινός μας σταθμός είναι η Ινδία με πιάτα γεμάτα ένταση και χρώμα! Αφού ξυπνήσουν όλοι καλά, καλά με καφέ και πρωινό, ο Σεφ Πετεβίνος ξεκινάει την παράδοση του μαθήματος!
9:30
Μετά την ενδιαφέρουσα εισαγωγή, ξεκινάμε το γαστρονομικό μας ταξίδι με φουρνιστά χορτοφαγικά κόφτα σε χειροποίητο ψωμί chapati! Ένα υγιεινό vegan πιάτο που μοσχοβολάει μπαχαρικά!
10:30
Συνεχίζουμε με ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο, το Vegan Biryani με μανιτάρια και vegan σνίτσελ. Η βάση του πιάτου, η κρέμα καρύδας, αρωματίζεται με αρτύματα garam masala, τζίντζερ και σκόρδο και μας ανοίγει την όρεξη.
12:00
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού το Τσάτνεϊ με μάνγκο και παντζάρι. Ένα γλυκόξινο συνοδευτικό, που χαρίζει μια ιδιαίτερη δροσιά σε κάθε Ινδικό πιάτο.
12:30
Κλείνουμε με ένα σπιτικό σορμπέ κεράσι με γάλα αμυγδάλου και vegan σοκολάτα φουντούκι. Ένα υπέροχο δροσερό, ελαφρύ και υγιεινό γλυκάκι!
13:30
Οι συμμετέχοντες, ενθουσιασμένοι με τις δημιουργίες τους, ενθουσιάζονται ακόμη περισσότερο όταν έρχεται η στιγμή να τις γευτούν! Κι έτσι, ακόμα ένα γευστικό ταξίδι φτάνει στο τέλος του.

Συνταγές Σεμιναρίου

Φουρνιστά χορτοφαγικά κόφτα σε ψωμί τσαπάτι

Vegan Biryani

Τσάτνεϊ με μάνγκο και παντζάρι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X