Η Lidl συνεχίζοντας το πρωτοποριακό και πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα μαθημάτων γαστρονομίας στη Lidl Food Academy στην Κύπρο, εμπλούτισε την προσφορά της στον κόσμο του καλού φαγητού και φυσικά στους τυχερούς πελάτες της, προσκαλώντας τον πολυβραβευμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου να συμμετέχει σε ένα έκτακτο μάθημα μαγειρικής και να δώσει πολύτιμες και χρηστικές συμβουλές, δημιουργώντας πεντανόστιμα πιάτα με πρώτη ύλη ψάρια και θαλασσινά.

Ο Λευτέρης Λαζάρου πέρα για πέρα θαλασσινός, γεννήθηκε στον Πειραιά και εκεί έχει τη βάση του, αποτυπώνει στις γευστικές του δημιουργίες την Ελλάδα, τα ταξίδια του και τις γευστικές εμπειρίες που αποκόμισε γυρίζοντας τον κόσμο.

Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, οι τυχεροί του Super διαγωνισμού της Lidl, για όσους θέλησαν να μάθουν τα «μυστικά» των φρέσκων ψαριών, με την καθοδήγηση του Chef Λευτέρη Λαζάρου, συμμετείχαν στη διαδικασία παρασκευής γευστικών συνταγών με άρωμα θάλασσας.

Πικάντικες Γαρίδες, Τσιπούρα με ντομάτα και ψητά λαχανικά, Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα και Τσιπούρα με σάλτσα Αγιολί, βρίσκονταν μεταξύ των συνταγών που ο Chef καθοδήγησε τους τυχερούς της Lidl να εκτελέσουν, με προϊόντα και υλικά που παρέχονται από τη Lidl και υπάρχουν στα ράφια της.

Και ας μην ξεχνάμε! Η Ακαδημία της Lidl, μοναδική πρωτοβουλία εμπειρίας και διαδραστικού διαλόγου με τον καταναλωτή, βασίζεται στην ιδέα της καλλιέργειας σχέσεων εμπιστοσύνης στον κρίσιμο τομέα υγιεινής της διατροφής.

Είναι ο κοινός τόπος όπου οι πελάτες- καταναλωτές συναντώνται για να δοκιμάσουν τα προϊόντα, να μάθουν από εξειδικευμένο προσωπικό τις ιδιότητές τους και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες για τις ανάγκες τους συνταγές.

Και το βασικότερο, στη Lidl Food Academy δημιουργούνται εκείνες οι προσλαμβάνουσες που οδηγούν τους συμμετέχοντες να αισθανθούν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που πραγματικά καταλαβαίνει τι σημαίνει καλή τροφή και πώς επηρεάζεται η καθημερινότητά μας.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία να προσκληθεί ο διάσημος Chef Λευτέρης  Λαζάρου στη Lidl Food Academy και να παρουσιάσει γευστικές δημιουργίες του, έγινε με ενθουσιασμό δεκτή και μεταμορφώθηκε σε μείζον κοινωνικό γεγονός με εντυπωσιακά αποτελέσματα, θαλασσινές γεύσεις και άφθονο κέφι.

We’ve created delicious dishes with fish and seafood!

 

Lidl continues its innovative and very successful programme of cooking classes at the Lidl Food Academy in Cyprus, enriching its contribution to the world of good food and, of course, to its lucky customers. It invited the award-winning Chef Lefteris Lazarou to participate in a special cooking class and to offer his valuable and useful advice, creating delicious dishes using fish and seafood as the main ingredients.

Lefteris Lazarou was born in Piraeus, where he was also based. His culinary creations bear the imprint of Greece, his journeys and the taste experiences he has had when travelling around the world.

On Saturday, April 16 at the Lidl Food Academy premises at 34 Stasikratous St, Nicosia the lucky winners of Lidl’s Super draw, led by Chef Lefteris Lazarou, took part in the creation of flavoursome recipes with a marine aroma.

Spicy shrimps, bream with tomatoes and roast vegetables, garlic sea bass with steamed greens, and bream with aioli sauce were just some of the recipes that the Chef instructed the lucky Lidl winners to make, using ingredients supplied by Lidl and which are sold on its shelves.

And we shouldn’t forget that the Lidl Food Academy is a unique initiative for hands-on experience and an interactive dialogue with the consumer, based on the idea of building good relations of trust in the crucial area of food hygiene.

It is the common place where the customers/consumers of Lidl meet each other in order to try products, to learn what their properties are from the trained staff, and to make those recipes that are suitable for their own needs.

And, most importantly, at the Lidl Food Academy the participants feel as though they belong to a community that truly knows what good food is and how our daily lives are affected by it.

In closing, it is worth mentioning that the initiative to invite the famous Chef Lefteris Lazarou to the Lidl Food Academy in order to present his culinary creations, was enthusiastically accepted and it has now become a major social event, with impressive results, seafood flavours and plenty of fun.

X