Αυτή την περίοδο ο πλούτος των εποχιακών υλικών μας δίνει πολύ καλές ιδέες για νόστιμα, ζεστά, μαμαδίστικα πιάτα γεμάτα νοστιμιά

Όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, σταδιακά αντιλαμβανόμαστε πως έρχεται ο χειμώνας και ο οργανισμός μας κτυπάει το καμπανάκι για περισσότερο φαγητό. Οι ανάγκες μας αυξάνονται και εμείς που είμαστε καλοφαγάδες σκαρφιζόμαστε νόστιμα, comfort food πιάτα που θα τα απολαύσουμε με ευχαρίστηση.

Τι θα πει όμως comfort food; Συγκεκριμένα, ο όρος comfort food αναφέρεται σε εκείνα τα τρόφιμα που η κατανάλωσή τους μας παρέχει παρηγοριά ή ένα αίσθημα ευεξίας, όπως αναφέρεται σε ένα εκτενές άρθρο του International Journal of Gastronomy and Food Science. Με απλά λόγια, φαγητά ή τρόφιμα που προσφέρουν κάποιο είδος συναισθηματικής χαλάρωσης. Τα συγκεκριμένα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι μας κυρίως τους χειμερινούς μήνες, περίοδο που έχουμε ανάγκη τις περισσότερες θερμίδες αφού πολλά από αυτά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Από την άλλη όμως, οι αυξημένες θερμίδες είναι ο τρόπος που το σώμα μας αντεπεξέρχεται στο κρύο και εκτός από αυτό, πρόκειται για τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση ώστε να νιώσουμε ευεξία και να ξεφύγουμε από τον γκρίζο ουρανό και τις μουντές κρύες μέρες.

Ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μου comfort food πιάτα δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό, κυπριακό τραχανά στον οποίο προσθέτω μπόλικο χαλλούμι κομμένο σε κύβους. Στα ράφια των Lidl Κύπρου αυτή την περίοδο βρίσκω τον παραδοσιακό τραχανά Lisko που ψήνεται σε ελάχιστα λεπτά. Προτιμώ να τον φτιάχνω με λιγότερο νερό, πιο παχύρρευστο, με κυπριακό χαλλούμι και τον σερβίρω αχνιστό με κρουτόν λιαστής ντομάτας από τη σειρά της Lidl «Χρυσός Μύλος». Αυτή την περίοδο, λοιπόν, που οι μέρες είναι πιο κρύες, θα βάλουμε στο τραπέζι μας πιάτα παρηγοριάς, comfort food δηλαδή, όπως φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο, αγκινάρες με αρακά και χοιρινό κατσαρόλας, πλούσιες μακαρονάδες με τυριά από τις υπέροχες σειρές της Lidl «Νώμα» με πιο παραδοσιακά ελληνικά τυριά και φυσικά τα «Milbona».

Από την άλλη, ανατρέχω και στις συνταγές στη σελίδα της Lidl Food Academy όπου βρίσκω νέες ιδέες, συνδυάζω υλικά ή ακολουθώ τις οδηγίες που βρίσκω εκεί. Μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ένα πλούσιο comfort food, είναι το βοδινό με φρέσκα λαχανικά εποχής και μπίρα, που προμηθεύομαι από το Lidl Κύπρου . Μία εύκολη συνταγή που μπορεί να χρειάζεται αρκετή ώρα ψησίματος αλλά προσφέρει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ένα άλλο πεντανόστιμο comfort food φαγητό που θα λατρέψετε, είναι τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με γλυκό κόκκινο κρασί που μπορείτε να συνοδέψετε με έναν πλούσιο πουρέ γλυκοπατάτας ή κίτρινης κολοκύθας.

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που δεν τα πάνε και πολύ καλά με το μαγείρεμα, η Lidl Κύπρου σάς έχει κυριολεκτικά έτοιμη τη λύση. Μία εξαιρετική σειρά comfort food πιάτων βρίσκεται στα ψυγεία της, τα οποία είναι έτοιμα προς κατανάλωση μόλις σε μερικά λεπτά. Πρόκειται για τη σειρά Chef Select που προσφέρει μία γκάμα επιλογών από έτοιμα πιάτα που το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα ανοίξουμε και να τα βάλουμε στον φούρνο. Νόστιμα, μαμαδίστικα πιάτα που θα σας χορτάσουν και αναμφίβολα θα σας φτιάξουν το κέφι τις κρύες μέρες που διανύουμε.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X