Σάββατο 17 Ιουνίου και αυτή τη φορά το μάθημα ήταν αφιερωμένο στη γειτονική μας περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι τυχεροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν λαχταριστές συνταγές, με την καθοδήγηση του Chef και των βοηθών του, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy στη Λευκωσίας.

Το μενού περιέλαβε:

Γεμιστό ψωμί με τυρί, γλασαρισμένο με μέλι και σαφράν “Khaliat nahal’’ με χωριάτικο αλεύρι, Belbake, και γραβιέρα κομμένη σε κύβους, Τρείς Βοσκοί, Φαλάφελ από αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA, και σάλτσα ταχίνι, Γλυκάνθη,

Μαροκινό κοτόπουλο Ταζίν, με ελιές και μπαχαρικά Ras el Hanout, ένα πεντανόστιμο φαγητό που μαγειρεύεται παραδοσιακά στο ταζίν, το Μαροκινό κωνικό σκεύος αλλά που θαυμάσια μαγειρεύτηκε και στην κατσαρόλα, πασπαλισμένο με αρωματικά μπαχαρικά Kania, και γλυκάκι υπερπαραγωγή για το τέλος, Τραγανοί κώνοι από κανταΐφι και γέμιση παγωτού βανίλια, πασπαλισμένοι με χαλεπιανό, ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και σιρόπι λεμόνι!

X