Για ακόμα ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου, η Lidl Food Academy προετοιμάστηκε και προσέφερε στους τυχερούς της τελευταίας κλήρωσης της Lidl ένα συναρπαστικό μάθημα μαγειρικής με θέμα τις Πασχαλινές Μυρωδιές της Κύπρου.

 

Στης 23/04, στην οδό Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, η Μαριλένα Ιωαννίδου με το γνωστό πάθος της για τη μαγειρική και την προώθηση της Κυπριακής Παραδοσιακής Κουζίνας παρουσίασε και καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στη δημιουργία λαχταριστών, παραδοσιακών πασχαλινών εδεσμάτων.

 

Είναι γνωστό ότι η Μαριλένα Ιωαννίδου, έχει αφιερώσει τον εαυτό της στη διατήρηση και προώθηση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς ενσωματώνοντας την παραδοσιακή κουζίνα στον σημερινό τρόπο ζωής. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ασχολείται συστηματικά με την έρευνα, την ιστορία και τις παραδόσεις της Κύπρου, δίνοντας έμφαση στις γεύσεις και τα αρώματα.
Η Μαριλένα προωθεί την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, παρουσιάζοντάς την σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό

 

Στο μάθημά της στη Lidl Food Academy παρουσίασε, και βοήθησε τους τυχερούς συμμετέχοντες να φτιάξουν και φυσικά να δοκιμάσουν, πασχαλινά κουλουράκια «Γαλένα» που όπως εξήγησε η Μαριλένα ονομάζονται έτσι γιατί ζυμώνονται με γάλα και τα συνηθίζουν στην Πάφο, Καρπασίτικα κουλούρια, που η ίδια τα εμπλουτίζει με φρέσκια αναρή, Χταπόδι σε συνταγή από το Καράκουμι Κερύνειας, που παρασκευάζεται με πορτοκάλι και βράζει σε κουμανταρία και κόκκινο κρασί μέχρι η σάλτσα του να μελώσει, νόστιμο αρνί Περιάνι, που είναι και το γιορτινό φαγητό στην Ιερή Μονή του Κύκκου, Σαρλότα Πορτοκάλι, βασισμένη στο «Βαρωσιώτικο» – γλύκισμα με ολόκληρα πορτοκάλια, με προσθήκη κρέμας για να ελαφρύνει η έντονα “πορτοκαλένια” γεύση της βάσης, και αρωματικά Γλυτζιστά του Καραβά με σιρόπι από νερό, ζάχαρη, κανελογαρύφαλα και χυμό λεμονιού.

 

Συνταγές

[list type=”list-style1″] [/list]

 

 

Το μάθημα παραδοσιακής γευσιγνωσίας είχε απόλυτη επιτυχία με αποτέλεσμα οι γαργαλιστικές μυρωδιές των εδεσμάτων να απλωθούν στον ιδιαίτερα καλαίσθητο και άνετο χώρο της Lidl Food Academy, να ανέβει η διάθεση των παρισταμένων και με τη βοήθεια καλού κρασιού και των αναψυκτικών να δημιουργηθεί εορταστική προ-πασχαλινή ατμόσφαιρα.

 

Και όλα αυτά με τις παραδοσιακές κυπριακές συνταγές της Μαριλένας Ιωαννίδου, που όλα τα υλικά τους μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε στο διπλανό σας Lidl.

 

 

Για ακόμα ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου, η Lidl Food Academy προετοιμάστηκε και προσέφερε στους τυχερούς της τελευταίας κλήρωσης της Lidl ένα συναρπαστικό μάθημα μαγειρικής με θέμα τις Πασχαλινές Μυρωδιές της Κύπρου.

 

Στης 23/04, στην οδό Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, η Μαριλένα Ιωαννίδου με το γνωστό πάθος της για τη μαγειρική και την προώθηση της Κυπριακής Παραδοσιακής Κουζίνας παρουσίασε και καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στη δημιουργία λαχταριστών, παραδοσιακών πασχαλινών εδεσμάτων.

 

Είναι γνωστό ότι η Μαριλένα Ιωαννίδου, έχει αφιερώσει τον εαυτό της στη διατήρηση και προώθηση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς ενσωματώνοντας την παραδοσιακή κουζίνα στον σημερινό τρόπο ζωής. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ασχολείται συστηματικά με την έρευνα, την ιστορία και τις παραδόσεις της Κύπρου, δίνοντας έμφαση στις γεύσεις και τα αρώματα.
Η Μαριλένα προωθεί την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, παρουσιάζοντάς την σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό

 

Στο μάθημά της στη Lidl Food Academy παρουσίασε, και βοήθησε τους τυχερούς συμμετέχοντες να φτιάξουν και φυσικά να δοκιμάσουν, πασχαλινά κουλουράκια «Γαλένα» που όπως εξήγησε η Μαριλένα ονομάζονται έτσι γιατί ζυμώνονται με γάλα και τα συνηθίζουν στην Πάφο, Καρπασίτικα κουλούρια, που η ίδια τα εμπλουτίζει με φρέσκια αναρή, Χταπόδι σε συνταγή από το Καράκουμι Κερύνειας, που παρασκευάζεται με πορτοκάλι και βράζει σε κουμανταρία και κόκκινο κρασί μέχρι η σάλτσα του να μελώσει, νόστιμο αρνί Περιάνι, που είναι και το γιορτινό φαγητό στην Ιερή Μονή του Κύκκου, Σαρλότα Πορτοκάλι, βασισμένη στο «Βαρωσιώτικο» – γλύκισμα με ολόκληρα πορτοκάλια, με προσθήκη κρέμας για να ελαφρύνει η έντονα “πορτοκαλένια” γεύση της βάσης, και αρωματικά Γλυτζιστά του Καραβά με σιρόπι από νερό, ζάχαρη, κανελογαρύφαλα και χυμό λεμονιού.

 

Συνταγές

[list type=”list-style1″] [/list]

 

 

Το μάθημα παραδοσιακής γευσιγνωσίας είχε απόλυτη επιτυχία με αποτέλεσμα οι γαργαλιστικές μυρωδιές των εδεσμάτων να απλωθούν στον ιδιαίτερα καλαίσθητο και άνετο χώρο της Lidl Food Academy, να ανέβει η διάθεση των παρισταμένων και με τη βοήθεια καλού κρασιού και των αναψυκτικών να δημιουργηθεί εορταστική προ-πασχαλινή ατμόσφαιρα.

 

Και όλα αυτά με τις παραδοσιακές κυπριακές συνταγές της Μαριλένας Ιωαννίδου, που όλα τα υλικά τους μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε στο διπλανό σας Lidl.

 

 

X