1 Σεπτεμβρίου 2023

9:00
Η Ακαδημία μόλις άνοιξε και οι συμμετέχοντες ξεκινούν σιγά-σιγά να εμφανίζονται. Το σημερινό μάθημα θα μας ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, η οποία διαθέτει μια πλούσια σε ιστορία και γεύσεις κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να φτιάχνουν υπέροχες χορτοφαγικές συνταγές της Μέσης Ανατολής. Πρώτα όμως, απολαμβάνουν έναν υπέροχο φλιτζάνι καφέ και φυσικά, ένα λαχταριστό πρόγευμα για να τον συνοδεύει!
10:00
Μετά την ενδιαφέρουσα εισαγωγή του Σεφ, το μάθημα ξεκινάει με χορτοφαγικά κόφτα από ρεβύθια. Τα αρώματα του κύμινου, κόλιανδρου και σκόρδου από τα κόφτα, σήμα κατατεθέν της Μεσανατολίτικης κουζίνας, πλημμυρίζουν ευχάριστα τον χώρο.
10:30
Για να συνοδεύσουν τα αφράτα και μυρωδάτα κόφτα, οι μαθητές ετοιμάζουν μια γλυκόξινη και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, με πιπεριές φλωρίνης.
11:00
Στη συνέχεια, συνεχίζουμε με μια δροσερή σαλάτα Φατούς. Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που είναι ταυτόχρονα απλό, γευστικό και θρεπτικό.
12:30
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γευστικό ταξίδι, ένα λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό. Με την καθοδήγηση του Σεφ, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού.
12:30
Το τελευταίο κυρίως πιάτο που θα ετοιμάσουμε σήμερα είναι το πράσινο κάρυ με κοτόπουλο. Κρεμώδες και ελαφρώς γλυκύ, πρόκειται ίσως για ένα τα πιο αρωματικά πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας αφού χρησιμοποιεί πάνω από 10 μπαχαρικά για να πετύχει τη σωστή γεύση. Το όνομα προέρχεται από το χρώμα του πιάτου, το οποίο προκύπτει από το χτύπημα φρέσκων πράσινων τσίλι στο γουδί.
13:00
Και με αυτόν τον γλυκό επίλογο, ακόμη ένα μάθημα της Ακαδημίας φτάνει στο τέλος του. Οι συμμετέχοντες μεταφέρουν τις δημιουργίες τους από την κουζίνα στην τραπεζαρία όπου μπορούν να απολαύσουν το πλούσιο γεύμα που ετοίμασαν.

 

 

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα Φατούς

Χορτοφαγικά κόφτα με σάλτσα ντομάτας

Σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X