22 Απριλίου 2023

9:00
Αυτό το πρωινό στην Ακαδημία μας, οι συμμετέχοντες θα ξυπνήσουν για τα καλά απ’ τις μυρωδιές των μπαχαρικών και του κάρυ, και φυσικά του φρεσκοαλεσμένου καφέ!
10:00
Σήμερα, πρόκειται να ταξιδέψουμε μέχρι τα βάθη της Ινδίας και να γευτούμε μαζί την παράδοση αυτής της τόσο δημοφιλούς κουζίνας.
11:00
Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αν δεν ξεκινούσαμε με τα ψωμάκια Chapati; Οι δημοφιλείς πίτες που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία και συνοδεύουν κάθε ινδικό πιάτο. Δεν ξεχνάμε πριν τις σερβίρουμε ζεστές να τις αλείψουμε με βούτυρο!
12:00
Συνεχίζουμε με την ετοιμασία τσάτνεϊ πράσινου μάνγκο (mango chutney) για να έχουμε κάτι να βουτάμε το Chapati μας και προχωράμε στο κυρίως, Κοτόπουλο Biryani. Ένα πιάτο που θεωρείται εορταστικό στην Ινδία και μαγειρεύεται συνήθως σε κάποια ξεχωριστή περίσταση. Πενταντόστιμο, γεμάτο μπαχαρικά και μυρωδιές, ενθουσιάζει τους συμμετέχοντες ακόμη και κατά την παρασκευή του. Και φυσικά, ετοιμάζουμε και πανεύκολη ραΐτα αγγουριού σε λιγότερο από 5 λεπτά, για να δροσίζεται ο ουρανίσκος με τα τόσα πικάντικα μπαχαρικά της ινδικής κουζίνας.

 

13:30
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ το κλείσιμο ένα δημοφιλές ινδικό επιδόρπιο, τα ινδικά πιτάκια samosas με γλυκιά γέμιση. Οι συμμετέχοντες ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που έφεραν στις κουζίνες, μεταφέρουν τα πιάτα τους στην τραπεζαρία της Ακαδημίας μας όπου θα απολαύσουν τις ολόδικές τους παρασκευές!

Κι έτσι απολαυστικά, ακόμη ένα μακρινό γευστικό ταξίδι φτάνει στο τέλος του! Μέχρι το επόμενο!

Συνταγές Σεμιναρίου

Tσάτνεϊ με πράσινο μάνγκο

Κοτόπουλο Biryani

Ινδικά πιτάκια (Samosas) με γλυκιά γέμιση

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X