Βάζουμε στο αυγουστιάτικο τραπέζι δροσερά, νόστιμα και ελαφριά πιάτα για τους αγαπημένους μας 

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και της ανάπαυλας. Γι’ αυτό δεν θέλουμε με τίποτα να ξοδεύουμε χρόνο στην κουζίνα για πολύπλοκες μαγειρικές από την μία και από την άλλη η ζέστη δεν μας το επιτρέπει. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή την εποχή προτιμούμε τα ελαφριά, δροσερά πιάτα, νόστιμες σαλάτες, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, ζουμερό κοτόπουλο, ακόμα και εύκολες, νόστιμες μακαρονάδες που θα τις συνοδεύσουμε με ένα δροσερό, αρωματικό ποτήρι λευκό κρασί.

Αναζητώντας, νέες, εύκολες, απλές αλλά και ελαφριές συνταγές με λίγα υλικά για το αυγουστιάτικο τραπέζι πάντα καταλήγω στην κατηγορία με τις συνταγές της ιστοσελίδας του Lidl Food Academy.

Η ιστοσελίδα της Lidl Food Academy περιλαμβάνει έναν τεράστιο όγκο συνταγών για όλα τα γούστα που ξεπερνούν σήμερα τις 600, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς και προστίθενται καινούργιες. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μία τεράστια γκάμα συνταγών για γλυκά, κρύα και ζεστά πιάτα, συνταγές για κρεατικά, θαλασσινά, ψάρια, ζυμαρικά, όσπρια και ακόμη για εορταστικά πιάτα ή χορτοφαγικές και vegan συνταγές. Η αναζήτηση γίνεται πανεύκολα και μπορείτε να επιλέξετε το είδος της συνταγής που θέλετε ακόμη και το υλικό, για να έχετε μπροστά σας μία μεγάλη ποικιλία επιλογών. 

Ανάμεσα σε αυτό τον μεγάλο όγκο συνταγών ήθελα να βρω κάτι καλοκαιρινό, ελαφρύ, εύκολο και να συνδυάζεται με λευκό κρασί. Ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα σε μία παραδοσιακή, ισπανική συνταγή, ένα πιάτο ιδιαίτερα δημοφιλές που ομολογώ δεν είχα δοκιμάσει ποτέ. Ανοίγοντας την κάθε συνταγή μπορείς να δεις λεπτομέρειες όπως χρόνος παρασκευής, χρόνος ψησίματος, οι μερίδες που θα φτιάξεις και τον βαθμό δυσκολίας.

Έτσι, η παέγια θαλασσινών, με βαθμό δυσκολίας ένα από τα πέντε ήταν μία καλή αρχή για μένα. Διάβασα τα υλικά, την εκτέλεση και είδα πόσο εύκολο είναι να μαγειρευτεί ένα τόσο δημοφιλές πιάτο, σούπερ καλοκαιρινό. Προμηθεύτηκα από τα Lidl Κύπρου τα υλικά και έφτιαξα για πρώτη φορά παέγια θαλασσινών. Χρησιμοποίησα 400 γραμμάρια ανάμεικτα θαλασσινά με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι κομμένο της Ocean Sea αλλά με δική μου πρωτοβουλία πρόσθεσα και μερικές γαρίδες που τις λατρεύω. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και τώρα μπορώ να πω την φτιάχνω συχνά αφού είναι ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα.

Το δεύτερο πιο αγαπημένο μου πιάτο που αγαπώ να μαγειρεύω για φίλους αυτή την εποχή του χρόνου είναι η πίτσα με σύκα, προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Ιδανικό πιάτο για παρείστικα βράδια στη βεράντα με μπίρες, κρασί ή και κοκτέιλ, φτιάχνεται στο πι και φι χωρίς πολλά να χρειάζεται να λερώσεις σχεδόν τίποτα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να φτιάξω ζύμη πίτσα όμως μέσα από την σελίδα της Lidl Food Academy σε συνδυασμό με τα σεμινάρια μαγειρική που παρακολουθώ κατά καιρούς έγινε ο γκουρού του είδους. Οι γεύσεις πάνω στην πίτσα δένουν αρμονικά αφού παντεύονται τέλεια το σύκο, με το προσούτο και φυσικά το κατσικίσιο τυρί. Ιδιαίτερη, χορταστική, φαίνεται δύσκολη να φτιαχτεί γι’ αυτό μπορείς να φουσκώνεις από περηφάνια για το κατόρθωμά σου στους καλεσμένους σου.

Αυτές οι δύο συνταγές είναι, ίσως, οι πιο αγαπημένες μου για το καλοκαίρι, όμως μέσα από την ιστοσελίδα της Lidl Food Academy υπάρχουν εκατοντάδες άλλες που μπορείς να φτιάξεις, να ακολουθήσεις πιστά είτε να τις πειράξεις λιγάκι και να τις φέρεις στα δικά σου μέτρα.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X