15 Ιουλίου 2023

9:00

Αυτό το πρωινό στην Ακαδημία μας, θα «ταξιδέψουμε» στην Ισπανία με παραδοσιακές συνταγές της χώρας. Πριν ξεκινήσει το σεμινάριο όμως… φρεσκοψημένος καφές και πρωινό!

10:00

Μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του σεφ ξεκινάμε με μία συνταγή που δε θέλει συστάσεις: παέγια με θαλασσινά! Θαλασσινά με ρύζι και σάλτσα ντομάτας,  αρωματισμένα με σκόρδο, πάπρικα και σαφράν, σβησμένα με λευκό κρασί! Οι μυρωδιές που αναδίδονται στον χώρο είναι απερίγραπτες!

10:30

Συνεχίζουμε με την κρύα σούπα “salmorejo” η οποία είναι μια παραλλαγή της πασίγνωστης Ισπανικής σούπας, “gazpacho”. Δροσιστική και αρωματική, η διαφορά της έγκειται στο ότι σερβίρεται με βραστό αυγό, ζαμπόν και σπόρους κολοκύθας.

11:30

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε Ισπανική «τορτίγια», η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με τη Μεξικάνικη «τορτίγια», τη γνωστή πιτούλα. Η Ισπανική εκδοχή, είναι μια αφράτη και χορταστική ομελέτα με πατάτες, που ψήνεται στον φούρνο.

12:30

Ετοιμάζουμε το τελευταίο μας πιάτο για σήμερα, σουβλάκια Μαυριτανίας “Pinchos Morunos”. Τα μπουτάκια κοτόπουλου αρωματισμένα με μπαχαρικά και βότανα όπως κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα, κανέλα και σκόρδο κάνουν την Ακαδημία να μοσχοβολάει και μας ανοίγουν την όρεξη.

13:00

Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η σαγκρία από ένα «ταξίδι» στην Ισπανία. Το γλυκό και δροσιστικό ποτό από κόκκινο κρασί, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με την προσθήκη μπράντι και φρέσκων φρούτων και είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει εύθυμα και γευστικά, το μάθημά μας.

Συνταγές Σεμιναρίου

Κρύα σούπα Σαλμορέχο “Salmorejο” ή γκασπάτσιο “gazpacho”

Σουβλάκια Μαυριτανίας “Pinchos Morunos”

Παέγια με θαλασσινά

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X