23 Σεπτεμβρίου 2023

9:00
Ένα ακόμη πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφτάνουν! Μετά τον φρεσκοαλεσμένο καφέ και το πρωινό που σερβίρεται, όλοι ξεκινούν το μάθημα με ευχάριστη διάθεση!
10:00
Στο σημερινό μάθημα ταξιδεύουμε στη μακρινή κι εξωτική Ταϊλάνδη! Μετά την υπέροχη εισαγωγή του Σεφ Πετεβίνου είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

10:30
Ξεκινάμε με μια δροσιστική και συνάμα πικάντικη σαλάτα με αγγούρι, φιστίκια και τσίλι! Αν και πολύ απλή, τόσο στα υλικά όσο και στην παρασκευή της, αποτελεί το τέλειο ορεκτικό και συνοδευτικό των πιάτων που ακολουθούν.
11:30
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα πιάτο, το οποίο πρωταγωνιστεί σε κάθε Ασιατική κουζίνα: ρύζι γιασεμί. Αν και πολύ απλό πιάτο, ακόμη κι αυτό έχει τον τρόπο του και τα μυστικά του.
12:00
Φυσικά από το σημερινό μενού δεν θα μπορούσε να λείπει το Pad Thai. Aπό τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας, είναι ένα συνονθύλευμα γεύσεων: λίγο πικάντικo, λίγο γλυκό και σίγουρα πολύ αρωματικό!

12:30
Το τελευταίο κυρίως πιάτο που θα ετοιμάσουμε σήμερα είναι το πράσινο κάρυ με κοτόπουλο. Κρεμώδες και ελαφρώς γλυκύ, πρόκειται ίσως για ένα τα πιο αρωματικά πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας αφού χρησιμοποιεί πάνω από 10 μπαχαρικά για να πετύχει τη σωστή γεύση. Το όνομα προέρχεται από το χρώμα του πιάτου, το οποίο προκύπτει από το χτύπημα φρέσκων πράσινων τσίλι στο γουδί.
13:00
Κλείνουμε το σημερινό μας σεμινάριο με μια ανάλαφρη και δροσιστική συνταγή, παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο. Χορτοφαγικό και υγιεινό, αποτελεί τον τέλειο επίλογο στο υπέροχο και πλούσιο γεύμα που προηγήθηκε.
13:30
Η ώρα που όλοι οι συμμετέχοντες περίμεναν, επιτέλους έφτασε. Μετακινούνται από την κουζίνα στην τραπεζαρία, και ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τα υπέροχα πιάτα τους.

Συνταγές Σεμιναρίου

Pad Thai

Πράσινο κάρυ κοτόπουλο

Παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα, μάνγκο

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X