22 Ιουλίου 2023

9:00
Οι συμμετέχοντες καταφθάνουν για ένα ακόμη απολαυστικό πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία. Τους κερνάμε μυρωδάτο καφέ και πρωινό και μπαίνουν σιγά-σιγά σε διάθεση για ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.
10:00
Η παράδοση τελείωσε και οι συμμετέχοντες ξεκινούν να βάζουν σε πράξη όσα άκουσαν από τον σεφ μας! Ξεκινάμε με πίτα σπανάκι και φέτα Φολέγανδρου, με γεύσεις που μας ταξιδεύουν απευθείας στην Ελλάδα.
10:30
Όσο ψήνεται η πίτα, αρχίζουμε να προετοιμάζουμε νησιώτικη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαρίδες με ούζο. Οι μυρωδιές από το ούζο, τις γαρίδες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια μάς μεταφέρουν νοητά σε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριο του Αιγαίου.
12:00
Συνεχίζουμε με μία αγαπημένη συνταγή από την Κρήτη, τη Ρεθυμνιώτικη κουκουβάγια, ή άλλως γνωστή ως Κρητικό ντάκο. Τραγανά παξιμάδια υγραίνονται απαλά από κατακόκκινες ντομάτες, αρωματίζονται με θυμάρι και φρέσκο βασιλικό, και πασπαλίζονται με αφράτη φέτα ή μυζήθρα.
12:30
Τελειώνουμε το γευστικό μας ταξίδι με ένα παραδοσιακό γλυκό, το φουρνιστό ρυζόγαλο, την ελληνική εκδοχή της κρεμ μπρουλέ! Τρώγεται κρύο ή ζεστό, και με… πολλή όρεξη!
13:00
Φτάνουμε στο τέλος αυτού του υπέροχου σεμιναρίου, και οι συμμετέχοντες μεταφέρουν τις δημιουργίες τους από την κουζίνα στην τραπεζαρία, ώστε να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις του Αιγαίου!

Συνταγές Σεμιναρίου

Κυκλαδίτικη Καρπουζόπιτα

Ντάκος (Κρήτη)

Νησιώτικη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X