21 Οκτωβρίου 2023

9:00
Άλλο ένα Σάββατο στη Lidl Food Academy και η ανυπομονησία για το πρωτότυπο μάθημα που περιλαμβάνεται στο μενού είναι μεγάλη!
10:00
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος συστήνει τον ήρωα της ημέρας: το μοναδικό και ανεπανάληπτο κυπριακό κολοκάσι. Το μάθημα ξεκινά με συνταγή-θαύμα που περιλαμβάνει κορυφαία υλικά της κυπριακής κουζίνας, όπως αναρή, πίτα, λούντζα και μαρμελάδα σύκο, για μια εντυπωσιακή, πικάντικη μους κολοκάσι!
10:30
Όχι, δεν είναι καφές. Είναι σούπα κολοκάσι cappuccino, το δεύτερο πιάτο της ημέρας. Ένα comfort food γεμάτο αρώματα από την κυπριακή φύση και βελουδένια υφή!
11:30
Όλοι θέλουμε αυτή τη μαγική συνταγή για όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι. Κάτι δημιουργικό και ταυτόχρονα γνώριμο. Οι συμμετέχοντες μας έφτιαξαν χοιρινό στιφάδο με σταφύλι, σάλτσα κουμανταρίας, πουρέ από κολοκάσι και λαχανικά εποχής και η Ακαδημία Lidl μοσχοβόλησε.
12:00
Ένα κολοκάσι πουρέ μπορεί να είναι η βάση για πολλά και διαφορετικά, ευφάνταστα πιάτα. Ο σεφ έδειξε τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο για έναν αρωματικό πουρέ κολοκάσι με άρωμα λεμόνι.
12:30
Τα συνοδευτικά, όπως έμαθαν οι συμμετέχοντες, είναι εξίσου σημαντικά με τα κυρίως πιάτα. Φτιάχνοντας λαχανικά εποχής σοτέ, έμαθαν πολύτιμα tips για να κρατούν τα λαχανικά τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους και μετά το ψήσιμο.
13:30
Το κλείσιμο ήταν και το αποκορύφωμα της δημιουργικής μαγειρικής με κολοκάσι: Μπόμπες από κολοκάσι, με σιρόπι κιούλι και λεμόνι. Τι καλύτερο από το να κλείσεις ένα Σάββατο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές με ένα νοσταλγικό γλυκό;

Συνταγές Σεμιναρίου

Πικάντικη μους κολοκάσι και αναρής, τραγανή κυπριακή πίτα, καπνιστή λούντζα, μαρμελάδα σύκο

Χοιρινό στιφάδο με σταφύλι, σάλτσα κουμανταρίας, πουρέ από κολοκάσι και λαχανικά εποχής

Πόμπες από κολοκάσι με σιρόπι κιούλι και λεμόνι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X