11 Μαρτίου 2023

9:00
Ένα ακόμα πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι καλεσμένοι μας άρχισαν να καταφτάνουν! Προετοιμαζόμαστε με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ και νόστιμο πρόγευμα, προτού ξεκινήσουμε το μάθημα!
09:30
Το σημερινό μάθημα θα ασχοληθεί με χορτοφαγικές συνταγές της Μέσης Ανατολής που ο καθένας μπορεί εύκολα να φτιάξει.
10:00
Ξεκινάμε φτιάχνοντας Χορτοφαγικά kofta με σάλτσα ντομάτας σε πίτα. Τα kofta είναι είδος κεφτέ που συναντάμε σε κουζίνες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Ο σεφ μας δείχνει μία πεντανόστιμη χορτοφαγική εκδοχή τους.
11:00
Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία δροσερή σαλάτα Φατούς. Μία ιδιαιτέρως νόστιμη κι αρωματική σαλάτα ανατολίτικης προέλευσης που μοιάζει πολύ με τη δική μας χωριάτικη -χωρίς τη φέτα και με πολύ ψιλοκομμένα όλα τα υλικά της. Περιέχει μπόλικο δυόσμο και μαϊντανό, λεμόνι και κομματάκια ψημένης ή τηγανισμένης αραβικής πίτας. Το άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που περιέχει είναι το σουμάκ, ένα κοκκινωπό μπαχαρικό με υπόξινη γεύση.
12:00
Για το απαραίτητο γλυκό έχουμε σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού, φτιαγμένες με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης αντί για ζάχαρη. Οι προσκεκλημένοι μας ήδη γλείφουν τα δάχτυλα τους!
13:30
Οι καλεσμένοι μας απολαμβάνουν επιτέλους τα υπέροχα πιάτα που ετοίμασαν στην τραπεζαρία της Ακαδημίας! Ένα ακόμα υπέροχο γαστρονομικό σεμινάριο κλείνει με τον ιδανικό τρόπο!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα Φατούς

Χορτοφαγικά κόφτα με σάλτσα ντομάτας

Σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X