18 Φεβρουαρίου 2023

9:00
Άλλο ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία και οι καλεσμένοι μας άρχισαν να καταφτάνουν. Το σημερινό σεμινάριο είναι αφιερωμένο στα μαγειρευτά της κατσαρόλας!

Κερνάμε καφέ και πρωινό για την απαραίτητη ενέργεια και ο σεφ ξεκινά την παράδοση του μαθήματος!

09:30
Ξεκινάμε φτιάχνοντας κρητικό ντάκο. Ο ντάκος (αλλιώς γνωστός και σαν κουκουβάγια ή παξιμάδι) βασίζεται στο κρητικό παξιμάδι, συνήθως κριθαρένιο. Πάνω στο (μουλιασμένο ή όχι) παξιμάδι βάζουμε ντομάτα, φέτα ή κρητική μυζήθρα σε σβώλους και μία γερή δόση από λάδι, αλάτι και ρίγανη.
10:00
Συνεχίζουμε με Μεσσαρίτικο Τζουλαμά, την παραδοσιακή αποκριάτικη ρυζόπιτα με κιμά και συκωτάκι από κοτόπουλο. Είναι ένα ιδιόμορφο μα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Τα αρώματα που γέμισαν την Ακαδημία μας έχουν ήδη ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες μας!
11:00
Συνεχίζουμε με Μεσσαρίτικο Τζουλαμά, την παραδοσιακή αποκριάτικη ρυζόπιτα με κιμά και συκωτάκι από κοτόπουλο. Είναι ένα ιδιόμορφο μα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Τα αρώματα που γέμισαν την Ακαδημία μας έχουν ήδη ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες μας!
12:00
Για το γλυκό κλείσιμο της ημέρας, ο σεφ μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε Καλιτσούνια της στιγμής, που μοιάζουν με ταρτάκια σε αστεροειδές σχήμα. Έχουν γέμιση από μυζήθρα ή ανθότυρο, μέλι και κανέλα, ενώ συνήθως τρώγονται τόσο για γλυκό, όσο και για συνοδευτικό με τη ρακή.

13:30
Ήρθε επιτέλους η στιγμή που οι συμμετέχοντες περίμεναν από το πρωί, να απολαύσουν όλοι μαζί τις υπέροχες κρητικές λιχουδιές που ετοίμασαν! Η Ακαδημία μας γεμίζει με χαμόγελα και ένα ακόμα γευστικό σεμινάριο φτάνει στο τέλος του!

Συνταγές Σεμιναρίου

Ντάκος

Καλιτσούνια της στιγμής

Τζουλαμάς

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X