17 Ιουνίου 2023

9:00
Άλλο ένα πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία της Lidl και οι καλεσμένοι μας άρχισαν ήδη να έρχονται. Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε γευστικές συνταγές με ζυμαρικά, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
09:30
Ξεκινάμε με μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση, όπου ο Σεφ Πετεβίνος μας μιλάει για τα διάφορα είδη των ζυμαρικών, τόσο Ιταλικού όσο και Ασιατικού τύπου. Μας εξηγεί επίσης τους διαφορετικούς τρόπους που οφείλει να μαγειρεύεται το κάθε είδος ώστε να είναι πιο νόστιμο.

10:30
Μετά την εισαγωγή μας, πάμε να ετοιμάσουμε μια παραδοσιακή Ιταλική μακαρονάδα, «Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα». Με βάση ντομάτας και βασιλικού και υλικά όπως αντσούγιες, ελιές, καυτερή πιπεριά και σκόρδο, η Ακαδημία ξεκίνησε να μοσχοβολάει Ιταλία!
11:30
Στη συνέχεια, κάνουμε μία «στάση» στην Αμερική, με το απόλυτο αμερικάνικο comfort food: κοφτό μακαρονάκι με τυρί «Mac & Cheese»!
12:00
Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού τα ζυμαρικά αλά καρμπονάρα. Ο Σεφ Πετεβίνος μάς μαθαίνει πώς να την φτιάχνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με αυγά αντί για κρέμα γάλακτος! Η μυρωδιά του προσούτο έχει πλημμυρίσει τον χώρο και η όψη της παρμεζάνας που λιώνει μας έχει ανοίξει την όρεξη!
13:00
Η ώρα της απόλαυσης έφτασε και η Ακαδημία γεμίζει χαρούμενες φωνές και χαμόγελα!
13:30
Η ώρα που περίμεναν όλοι έφτασε! Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται στην τραπεζαρία και επιτέλους απολαμβάνουν τις νοστιμιές που έχουν φτιάξει με τα χεράκια τους.

Συνταγές Σεμιναρίου

Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα

Κοφτό μακαρονάκι με τυρί «Mac & Cheese»

Πουτίγκα με ταλιατέλες και γλυκό του κουταλιού

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X