9 Σεπτεμβρίου 2023

9:00
Ακόμα ένα πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία της Lidl, και οι καλεσμένοι μας ετοιμάζονται να κάνουν μια «βουτιά» στον ακαταμάχητο κόσμο της σοκολάτας! Αφού ξυπνήσουν όλοι καλά, καλά με καφέ και πρωινό, ο Σεφ Πετεβίνος ξεκινάει την παράδοση του μαθήματος!
10:00
Μετά την ενδιαφέρουσα εισαγωγή, ξεκινάμε το μάθημα με σοκολατάκια φτιαγμένα με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Ένα υγιεινό, γλυκό σνακ, για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από σοκολάτα, αλλά… δε θέλουμε να ξεφύγουμε.
10:30
Συνεχίζουμε με ένα εξίσου εύκολο και εύγευστο γλυκό. Υπό την καθοδήγηση του Σεφ, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν μια πλούσια, αλλά συνάμα ανάλαφρη μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους. Οι διακριτικές αντιθέσεις στα αρώματα σοκολάτας, του λικέρ και των φρούτων του δάσους, μας ανοίγει την όρεξη.
11:00
Το επόμενο μας επιδόρπιο λάμπει μέσα από την απλότητά του. Το κρεμώδες τσίζκεικ φούρνου με λευκή σοκολάτα και βάση μπισκότων από κακάο, πλημμυρίζει την ακαδημία με το μεθυστικό άρωμα της βανίλιας.
12:30
Κλείνουμε, φτιάχνοντας ένα εντυπωσιακό γλυκό, που αποτελεί το αποκορύφωμα του σεμιναρίου:  Μπράουνις με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο! Μια πλούσια και «αμαρτωλή» δημιουργία που κάνει τους πάντες να ανυπομονούν να δοκιμάσουν όσα εφτιαξαν.

12:30
Οι συμμετέχοντες, ενθουσιασμένοι με τις δημιουργίες τους, ενθουσιάζονται ακόμη περισσότερο όταν έρχεται η στιγμή να τις γευτούν! Κι έτσι, ακόμα ένα γευστικό ταξίδι φτάνει στο τέλος του.

13:00
Και με αυτόν τον γλυκό επίλογο, ακόμη ένα μάθημα της Ακαδημίας φτάνει στο τέλος του. Οι συμμετέχοντες μεταφέρουν τις δημιουργίες τους από την κουζίνα στην τραπεζαρία όπου μπορούν να απολαύσουν το πλούσιο γεύμα που ετοίμασαν.

 

 

Συνταγές Σεμιναρίου

Σοκολατάκια με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς

Μπράουνις με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο

Εύκολη και γρήγορη μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X