13 Μαίου 2023

9:00
Ένα ακόμη πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφτάνουν! Μετά τον φρεσκοαλεσμένο καφέ και το πρωινό που σερβίρεται, όλοι ξεκινούν το μάθημα με ευχάριστη διάθεση!
10:00
Στο σημερινό μάθημα φτιάχνουμε γλυκά και αλμυρά σνακ για κάθε περίσταση! Μετά την υπέροχη εισαγωγή του Σεφ Πετεβίνου είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.
10:30
Ξεκινάμε με παραδοσιακά κουλουράκια με πορτοκάλι και γιαούρτι, που για πολλούς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας! Οι μυρωδιές από τη βανίλια και το πορτοκάλι που κατακλύζουν τον χώρο, μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στο χρόνο.
11:30
Φυσικά από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο υγιεινές επιλογές, όπως τα μικρά κέικ με μπανάνα και αβοκάντο. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι και χωρίς ζωικά προϊόντα, είναι ιδανικά για όσους αποζητούν πιο ελαφριά σνακ ή ακολουθούν βίγκαν διατροφή και χωρίς γλουτένη.
12:00
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και τ’ αλμυρά μας! Τα τραγανά ελιοπιτάκια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη, αποτελούν μια εναλλακτική εκδοχή του γνωστού και πολύ αγαπητού κυπριακού σνακ, της ελιωτής!
13:00
Κλείνουμε το σημερινό μας σεμινάριο με ακόμα μια πολύ υγιεινή κι ανάλαφρη συνταγή, μπαλάκια από καρότο, ξηρούς καρπούς και φρούτο. Για το σχολείο, τη δουλειά, ή το γυμναστήριο, αποτελεί ένα σνακ εύκολο στη μεταφορά, και ακόμα πιο εύκολο στην παρασκευή του.
13:30
Η στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε, οι συμμετέχοντες μεταφέρουν τις δημιουργίες τους από την κουζίνα στην τραπεζαρία, όπου μπορούν να δοκιμάσουν τις λαχταριστές δημιουργίες τους!

Συνταγές Σεμιναρίου

Τραγανά ελιοπιτάκια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη

Μπαλάκια από καρότο, ξηρούς καρπούς και φρούτο (χωρίς ψήσιμο)

Κουλουράκια με πορτοκάλι και γιαούρτι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X